Naime, juče su se sastale ekipe Carsko selo i Lokomotiva iz Sofije, a domaćinu je pobeda bila potrebna kako bi izbegli ispadanje u niži rang takmičenja. Gosti su kao prvoplasirani u grupi za opstanak obezbedili i narednu sezonu u najjačoj bugarskoj ligi, te im ova utakmica nije imala nikakav takmičarski značaj. 

U 92. minutu utakmice, pri rezultatu 1:1, sudija dodeljuje penal za ekipu Carskog sela i dovodi ih u sjajnu priliku da dođu do prekopotrebne pobede.

Međutim, baš tad kreće scena kakva se ne pamti u istoriji fudbala. 

Loptu je, sa ciljem da izvede kazneni udarac, uzeo dvadesetpetogodišnji Jusuf Jafa, fudbaler iz Gambije. Iako su igrači negodovali i ubeđivali ga da bi to trebalo da uradi neko drugi, Jafa je to kategorično odbijao. 

Odlučni Gambijac je potom ušao u raspravu sa kapitenom svog kluba Martinom Kavdanskim, koji je želeo da on bude taj koji će šutnuti odlučujući penal i obezbediti svom klubu baraž sa četvoroplasiranim timom iz bugarske Druge lige. Ipak, Jafa je i to odbio, što je razljutilo Kavdanskog koji je želeo fizički obračun sa gambijskim fudbalerom.

Ipak, ovde komičnim i pomalo neobičnim scenama nije kraj. Nakon što je Jafa ubedio sve da je on taj koji treba da izvede kazneni udarac, na terenu se pojavio, ni manje ni više nego predsednik kluba. Došlo je do gurkanja između gazde i Jafe, kojeg je obezbeđenje ispratilo sa terena. 

Foto: Jutjub printskrin/ Sport Klub

 

Najzad, lopti je prišao kapiten Kavdanski, koji se od početka nametao kao izvođač penala. Međutim, nakon lošeg udarca, golman gostiju je odbranio penal i ekipu Carskog sela poslao u drugu ligu. 

Jafa je ovaj promašaj dočekao sa negodovanjem i ponovo je došlo do koškanja između njega i prvog čoveka kluba. 

Ovim porazom, sa dva boda manje od ekipe koja je obezbedila baraž, tim Carskog sela napušta najkvalitetnije bugarsko takmičenje.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".