Premda u Srbiji možda nije preterano poznata, Laura je u svojoj domovini velika muzička zvezda. Snima pesme na italijanskom, španskom, portugalskom, engleskom i francuskom jeziku, i ima vrlo uspešnu karijeru.

Rođena je u Faenci, gradiću na severu Italije, a odrasla je u gradu Solarolo, gde je s ocem Fabricijom, koji je takođe muzičar i pevač, počela da peva od osme godine u piano baru. Kada je napunila dvanaest godina, 1987. godine, izdala je prvu pesmu "I Sogni Di Laura". Prvi veći uspeh ostvarila je na festivalu Sanremo, pesmom "La Solitudine", 1993. godine.

Foto: Profimedia

 

Te godine objavila je prvi album koji je naslovila svojim imenom i prezimenom, a godinu dana kasnije objavila je drugi album "Laura" koji je, osim u Italiji, bio uspešan i u Francuskoj, pa su joj iz njenog tima savetovali da pokuša da osvoji špansko i latinoameričko tržište. To joj je i pošlo za rukom zahvaljujući hitovima poput "Non c'e" ili "Se Fue".

Prvi album na engleskom jeziku naslovila je "From the Inside", a izdala ga je 2002. godine. Uspešnom numerom "Surrender" zasela je na prvo mesto  Billboardove Dance liste, a i drugi singl na engleskom, "If That's Love" zaseo je na isto mesto poznate lestvice. NJena pesma nazvana "The Extra Mile" postala je naslovna numera filma "Pokemon".

Foto: Profimedia

 

Tokom karijere, Laura je primila dve Svetske muzičke nagrade, 1994. i 2003. za najboljeg italijanskog izvođača, Platinastu nagradu za najprodavanijeg izvođača Evrope, Latin Gremi za najbolji vokal na pop albumu 2005. godine i Gremi za najbolji latino pop album. Laura je postala prva pevačica iz Italije koja je osvojila Gremi.

Foto: Tanjug

 

NJen veliki obožavatelj je i teniser Novak Đoković koji je poželeo da mu Laura zapeva na venčanju s Jelenom 2014. godine, ali ona je navodno za nastup tražila 220 hiljada evra, pa je odustao od angažmana.

Što se tiče njenog privatnog života, Laura je od 2005. godine u ljubavnoj vezi sa svojim gitaristom i umetničkim producentom Paolom Kartom, s kojim ima ćerku Paolu. Rođenje ćerke 2013. godine jedan joj je od najvažnijih trenutaka u životu jer pevačica nikada nije skrivala svoju tešku borbu sa začećem.

Pre Paula, imala je dve ozbiljne veze. S glumcem Alfredom Cerutijem bila je od 1993. do 2001. godine, a zatim je dve godine bila u vezi s Gabrijelom Parisijem. Laura je aktivna na Instagramu gde ima preko 3,8 miliona pratilaca s kojima svakodnevno deli važne privatne i poslovne trenutke.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".