Премда у Србији можда није претерано позната, Лаура је у својој домовини велика музичка звезда. Снима песме на италијанском, шпанском, португалском, енглеском и француском језику, и има врло успешну каријеру.

Рођена је у Фаенци, градићу на северу Италије, а одрасла је у граду Солароло, где је с оцем Фабрицијом, који је такође музичар и певач, почела да пева од осме године у пиано бару. Када је напунила дванаест година, 1987. године, издала је прву песму "I Sogni Di Laura". Први већи успех остварила је на фестивалу Санремо, песмом "La Solitudine", 1993. године.

Фото: Профимедиа

 

Те године објавила је први албум који је насловила својим именом и презименом, а годину дана касније објавила је други албум "Лаура" који је, осим у Италији, био успешан и у Француској, па су јој из њеног тима саветовали да покуша да освоји шпанско и латиноамеричко тржиште. То јој је и пошло за руком захваљујући хитовима попут "Non c'e" или "Se Fue".

Први албум на енглеском језику насловила је "From the Inside", а издала га је 2002. године. Успешном нумером "Surrender" засела је на прво место  Billboardove Dance листе, а и други сингл на енглеском, "If That's Love" засео је на исто место познате лествице. Њена песма названа "The Extra Mile" постала је насловна нумера филма "Покемон".

Фото: Профимедиа

 

Током каријере, Лаура је примила две Светске музичке награде, 1994. и 2003. за најбољег италијанског извођача, Платинасту награду за најпродаванијег извођача Европе, Латин Греми за најбољи вокал на поп албуму 2005. године и Греми за најбољи латино поп албум. Лаура је постала прва певачица из Италије која је освојила Греми.

Фото: Танјуг

 

Њен велики обожаватељ је и тенисер Новак Ђоковић који је пожелео да му Лаура запева на венчању с Јеленом 2014. године, али она је наводно за наступ тражила 220 хиљада евра, па је одустао од ангажмана.

Што се тиче њеног приватног живота, Лаура је од 2005. године у љубавној вези са својим гитаристом и уметничким продуцентом Паолом Картом, с којим има ћерку Паолу. Рођење ћерке 2013. године један јој је од најважнијих тренутака у животу јер певачица никада није скривала своју тешку борбу са зачећем.

Пре Паула, имала је две озбиљне везе. С глумцем Алфредом Церутијем била је од 1993. до 2001. године, а затим је две године била у вези с Габријелом Парисијем. Лаура је активна на Инстаграму где има преко 3,8 милиона пратилаца с којима свакодневно дели важне приватне и пословне тренутке.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".