U drugom polufinalu Pesme Evrovizije nastupiće predstavnici 18 država učesnica. Osim predstavnice Srbije Ane Đurić Konstrakte, večeras nastupaju takmičari iz Finske, Izraela, Azerbejdžana, Gruzije, Malte, San Marina, Australije, Kipra, Irske, Severne Makedonije, Estonije, Rumunije, Poljske, Crne Gore, Belgije, Švedske i Češke.

Foto: Tviter printskrin/Eurovision Song Contest

 

Kako se glasa?

Finaliste će zajedno odabrati stručni žiri i publika iz 18 zemalja koje se takmiče u drugom polufinalu, ali i iz Španije, Nemačke i Velike Britanije, koje su žrebom izvučene da glasaju u drugoj takmičarskoj večeri.

Članovi žirija su glasali tokom sinoćne generalne probe, a gledaoci će večeras, nakon što sve pesme budu predstavljene, imati priliku da pošalju svoje glasove.

Foto: Milena Anđela

 

Pošto se predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta takmiči u večerašnjem polufinalu, gledaoci u Srbiji mogu da glasaju za svoje favorite. Ipak, prema pravilima takmičenja, ne mogu da glasaju za predstavnicu Srbije.

Gledaoci u Srbiji mogu da glasaju tako što će poslati SMS sa rednim brojem izvođača na broj koji će biti prikazan na ekranu, kada voditelji takmičenja budu dali znak da je glasanje počelo.

Za Konstraktu je moguće glasati iz inostranstva, a brojeve telefona na koje možete poslati svoj glas saznajte tokom prenosa kod emitera u zemlji u kojoj gledate takmičenje.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".