Danilo Stojanović (44), zvani Dača, policijski službenik koji je pobegao iz Srbije nekoliko sati pred hapšenje kriminalne grupe Darka Šarića, u nedelju je ponovo umakao crnogorskoj graničnoj policiji, ali su mu juče u Beranama ipak stavljene lisice na ruke!

- Po međunarodnoj poternici koju je raspisala Srbija, u Beranama je uhapšen D. S., koji se tereti da je član organizovane kriminalne grupe, koju je, kako se sumnja, organizovao D. Š. - saopštio je juče MUP i podsetio da je međunarodna akcija, koordinirana od Evropola i Jurodžasta, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, pokrenuta 14. aprila i da je, pored Darka Šarića, uhapšeno još četvoro osumnjičenih, dok se za ostalima traga. Crnogorski mediji objavili su u nedelju da je Stojanović lociran na graničnom prelazu, ali da je uspeo misteriozno da pobegne peške.

Foto: Tanjug/ Jadranka Ilić/Bg

 

Srpska dokumenta

Stojanović je, kako je Kurir pisao, i 14. aprila, kada su lisice stavljene Darku Šariću, njegovom advokatu Dejanu Lazareviću, navijaču Urošu Mišiću i ostalim osumnjičenima, dva sata pre nego što su kolege i njemu zakucale na vrata, ušao u Crnu Goru.

- U nedelju oko 9.30 sati, na graničnom prelazu Grnčar sa Albanijom, na izlazu iz Crne Gore, granična policija vršila je kontrolu vozila crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravljao V. R. (43), a u kom se kao suvozač nalazio Stojanović, koji je imao dokumenta Srbije. Nakon uvida u lična dokumenta policijski službenici su vozilo usmerili na drugu liniju granične provere, nakon čega je Stojanović izašao iz vozila i dao se u bekstvo - potvrdili su iz crnogorske policije.

Oni su naveli i da su tačne informacije da je Stojanović u Crnu Goru ušao 14. aprila iz pravca Srbije, na graničnom prelazu Dračenovac.

Foto: Tanjug

 

- Napominjemo da tada, to jest u trenutku kontrole ovog lica, na ulazu u Crnu Goru 14. aprila i na izlazu iz Crne Gore 17. aprila, za njim nije bila raspisana međunarodna poternica - navodi se u saopštenju crnogorske policije. Iz policije su, kako navodi ovaj dnevnik, rekli i da su nakon registrovanja ulaska Stojanovića u Crnu Goru o tome obavestili nadležne organe Srbije.

Međutim, crnogorska Borba objavila je da je Stojanović brat od strica potpredsednika opštine Berane Darka Stojanovića i da ga je zapravo vozio M. S., koji radi kao carinik na graničnom prelazu Špiljani.

- Danima se skrivao u Polimlju, on je brat potpredsednika opštine Berane. Sumnja se da ga je juče do graničnog prelaza Grnčar, gde je volšebno "pobegao" crnogorskoj graničnoj policiji, vozio M. S., rođeni brat načelnika CB Berane i brat od strica begunca. Istražuje se da li je sa njima u vozilu bio još jedan inspektor crnogorske policije - dodaje ovaj portal.

Organizovana grupa

Podsetimo, kriminalna grupa na čijem je čelu, prema sumnjama tužilaštva, bio Darko Šarić dovodi se u vezu sa švercom droge, ubistvom Milana Milovca u Ekvadoru 2020. godine, držanjem oružja, izazivanjem opšte opasnosti i zloupotrebom položaja. Među uhapšenima je i policajac Duško Mirković, dok se za Stojanovićevim i njihovim kolegom Milutinom Radovanovićem, koji je sa njim uspeo da napusti Srbiju uoči hapšenja, i dalje traga. Policajci se sumnjiče da su se sastajali sa Šarićevim advokatom Dejanom Lazarevićem i odavali mu informacije iz istraga.

Kurir.rs/Ekipa Kurira