Na snimku Šojgu izveštava Putina o padu Mariupolja, na čemu mu Putin čestita. Zabrinutost za Putinovo stanje izazvalo je njegovo držanje - tokom sastanka bio je pogrbljen i iz ruku nije ispuštao ivicu stola, koju je čvrsto držao desnom rukom.

I za Šojgua su neki sugerisali da se zbog lošeg zdravlja ili neslaganja sa Putinom oko rata u Ukrajini neko vreme nije pojavljivao u javnosti.

Švedski ekonomista i bivši savetnik ruske vlade, Anders Aslund rekao je da snimak sastanka pokazuje kako su i Putin i Šojgu "depresivni" i "lošeg" zdravlja.

- Šojgu mora da čita svoje komentare Putinu i teško govori, što sugeriše da su glasine o srčanom udaru verovatno tačne - rekao je on.

Ipak, reč je o još jednom u nizu nagađanja o Putinovom zdravstvenom stanju. Pisalo se i da Putina neprekidno prati lekar specijalizovan za rak štitne žlezde, kao i neurohirurg i još nekoliko lekara, i da pati od brojnih zdravstvenih problema od početka sukoba u Ukrajini.

Kremlj je ranije već oštro demantirao tvrdnje da Putin boluje od raka, kao i da je bio podvrgnut operacijama. Zvaničnik Kremlja Dmitrij Peskov takve tvrdnje nazvao je lažima i fikcijom.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".