На снимку Шојгу извештава Путина о паду Мариупоља, на чему му Путин честита. Забринутост за Путиново стање изазвало је његово држање - током састанка био је погрбљен и из руку није испуштао ивицу стола, коју је чврсто држао десном руком.

И за Шојгуа су неки сугерисали да се због лошег здравља или неслагања са Путином око рата у Украјини неко време није појављивао у јавности.

Шведски економиста и бивши саветник руске владе, Андерс Аслунд рекао је да снимак састанка показује како су и Путин и Шојгу "депресивни" и "лошег" здравља.

- Шојгу мора да чита своје коментаре Путину и тешко говори, што сугерише да су гласине о срчаном удару вероватно тачне - рекао је он.

Ипак, реч је о још једном у низу нагађања о Путиновом здравственом стању. Писало се и да Путина непрекидно прати лекар специјализован за рак штитне жлезде, као и неурохирург и још неколико лекара, и да пати од бројних здравствених проблема од почетка сукоба у Украјини.

Кремљ је раније већ оштро демантирао тврдње да Путин болује од рака, као и да је био подвргнут операцијама. Званичник Кремља Дмитриј Песков такве тврдње назвао је лажима и фикцијом.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".