Vučić je, tako odgovorio na pitanje kako Srbija može da izađe iz ratne psihoze rasta cene gasa, životnih namirnica koja je zahvatila celu Evropu, i konstatovao da se radi o problemu koji nije lokalni, regionalni, već svetski sukob.

- To je svetski sukob Ruske federacije i NATO-a, zapada, kao i Ukrajine koja strada, a da teško možete da joj pronađete krivicu“, istakao je on dodajući da se radi o svetskom sukobu u kojem jedna strana želi da pobedi drugu, što pokazuje da ne žele kraj sukoba.

Vučić je podsetio da je sve vezano za cene energenata, kako žetva, i sve druge poljopribvredne radnje, a sve to je vezano za cenu nafte, đubriva, što donosi rast cene finalnih proizvoda.

Preneo je da je formirana posebna grupa za pregovore sa Rusima oko gasa. Takođe, ukazuje, radi se na daljoj izgradnji skladišta za naftu, dizel.

- Sve što napunimo nije dovoljno, moramo da uložimo stotine miliona u nova skladišta. Bilo je problema u ovoj zimi, ali smo izgurali bez da građani vide te probleme, dodao je on.

Rekao da neće biti jednostavno, i da ceo svet ni o čemu drugom ne govori.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".