Državu u kojoj bukti rat napustili su pre nekoliko dana, a sada su se i venčali na drugom kraju sveta u Meksiku, u Tihuani, gde se nalaze u izbeglištvu. Brak će im omogućiti da uskoro krenu put Sjedinjenih Američkih Država, gde će pokušati da izgrade neki novi i, nadaju se, bolji život.

Američka vlada trenutno dopušta ulazak raseljenih Ukrajinaca, ali Boborskom, kao ruskom migrantu, to ne bilo omogućeno.

- Imam ruski pasoš i to me čini nepoželjnom osobom. Čak i neke vazduhoplovne kompanije nisu želele da mi prodaju kartu jer vlada hajka protiv onih koji podržavaju Putina i njegov režim - rekao je taj mladić kojem će sada porodična veza sa Ukrajinkom, omogućiti da ipak uđe u SAD.

Građani Tihuane paru su na sve moguće načine pomagali da prikupi potrebnu dokumentaciju, a Bobroski im je ispred kamera zahvalio na gostoljubivosti i uloženom trudu.

- Mi smo mirni ljudi. Ona je administrator u stomatološkim klinikama, a ja trener. Sve do pre dva meseca nije nam bilo na pameti da ćemo morati da napustimo Ukrajinu, ali tu smo gde smo. Čim pređemo granicu SAD pokušaćemo da nađemo poslove - rekao je mladić koji s voljenom devojkom trenutno živi u izbegličkom centru.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".