- U gradu Mariupolju, u oblasti metalurškog kombinata Iljič, kao rezultat uspešnih ofanzivnih dejstava ruskih oružanih snaga i policijskih jedinica Donjecke Narodne Republike, dobrovoljno je položilo oružje i predalo se 1.026 ukrajinskih vojnika 36. brigade marinaca", rekao je Konašenkov, prenose Izvestija.

Prema njegovim rečima, među onima koji su se predali je i 47 žena. Među njima je 151 ranjenik i njima je pružena prva medicinska pomoć, nakon čega su prebačeni u gradsku bolnicu u Mariupolju.

Portparol ukrajinskog Ministarstva odbrane Oleksandr Motuzjanik izjavio je danas da nema informacije o predaji ukrajinske brigade marinaca u Mariupolju, o kojoj je ranije javnost izvestilo rusko Ministarstvo odbrane.

„Nemam informacije“, saopštio je Motuzjanik, odgovarajući na molbu da prokomentariše saopštenje ruskog ministarstva odbrane da se 1.026 vojnika ukrajinske 36. brigade marinaca predalo u opkoljenom južnom lučkom gradu, prenosi Rojters.

Zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov saopštio je ranije danas da se u Mariupolju predalo 1.026 ukrajinskih vojnika 36. brigade marinaca, prenele su Izvestija.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".