- У граду Мариупољу, у области металуршког комбината Иљич, као резултат успешних офанзивних дејстава руских оружаних снага и полицијских јединица Доњецке Народне Републике, добровољно је положило оружје и предало се 1.026 украјинских војника 36. бригаде маринаца", рекао је Конашенков, преносе Известија.

Према његовим речима, међу онима који су се предали је и 47 жена. Међу њима је 151 рањеник и њима је пружена прва медицинска помоћ, након чега су пребачени у градску болницу у Мариупољу.

Портпарол украјинског Министарства одбране Олександр Мотузјаник изјавио је данас да нема информације о предаји украјинске бригаде маринаца у Мариупољу, о којој је раније јавност известило руско Министарство одбране.

„Немам информације“, саопштио је Мотузјаник, одговарајући на молбу да прокоментарише саопштење руског министарства одбране да се 1.026 војника украјинске 36. бригаде маринаца предало у опкољеном јужном лучком граду, преноси Ројтерс.

Званични представник руског Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков саопштио је раније данас да се у Мариупољу предало 1.026 украјинских војника 36. бригаде маринаца, пренеле су Известија.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".