Pisac više bestselera Martin Suter autor je biografije žive legende nemačkog fudbala Bastijana Švajnštajgera "Jedan od vas".

Foto: Profimedia

 

U pitanju je autorizovana autobiografija u formi romana, a Švajnštajger je i sam u januaru ove godine priznao da su mu omiljeni delovi oni koji se odnose na njegovo venčanje sa srpskom teniserkom Anom Ivanović i rođenje njihove dece.

- To su bili trenuci kada bih voleo da sam mogao da zaustavim vreme - istakao je sportista.

Kako su Švajnštajger i Suter otkrili u knjizi, njegova bajkovita ljubavna priča s jednom od najlepših žena u istoriji sporta nije počela tako glatko. Naime, Bastijan je bio očaran našom Anom i zamolio je njihovog zajedničkog prijatelja da ih upozna. Srpkinja je, međutim, imala važnija posla, a Suter piše čak vrlo direktno da je Ana "odbila" ovaj poziv.

Foto: Profimedia

 

Međutim, čovek koji je na terenu bezbroj puta pokazao kakav je borac nije želeo tek tako da digne ruke, pa je i lično poslao poruku Ani Ivanović.

Teniserka mu je odgovorila da bi volela da se upozna s njim ukoliko im se ukrste putevi u životu, ali Basti nije želeo da čeka sticaj okolnosti, već je sam bio tvorac svoje sreće - čim je video da će Ana nastupati na US Openu 2014, kupio je kartu za prvi avion do NJujorka.

Već tog septembra, par je viđen u ovom američkom gradu kako šeta držeći se za ruke. Mediji su tih dana uveliko pisali kako je Bastijanova veza s nemačkom manekenkom Sarom Brandner završena posle sedam godina.


Kako je na početku ove ljubavi istakao srpski košarkaš trener, u sve je umešala prste njegova ćerka.

- Moj prijatelj Bastijan Švajnštajger i Ana Ivanović su u emotivnoj vezi, upoznala ih je moja ćerka Ivana. Neka se deca vole i drže za ruke! - rekao je tada Pešić.

Bastijan je vrlo brzo na sve načine počeo da pokazuje svoju ljubav prema Ani.

Foto: Profimedia

 

Prvo je na kopačkama ispisao njeno ime, datum početka veze s njom (5. 9. 2014) i „dušo“, reč kojom se obraća svojoj devojci, iznad srpske zastave.
Švajni je počeo da prati Anu širom sveta, dok joj je iz publike pružao podršku i navijao iz sveg srca s tribina.

Švajnštajger je ubrzo prešao u Mančester junajted, a Ana i on verili su se u Londonu sledeće godine, dok su u julu 2016. jedno drugom rekli "da" na romantičnoj ceremoniji u Veneciji. Par je 2018. dobio sina Luku, a 2019. stigao je i njegov mlađi brat Leon.

Galerija: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".