Govoreći za TV Prva on je istakao da je Srbija zainteresovana za sebe, da se razvija u miru, kao i da predstavlja stabilnost i mir u čitavom regionu.


Stefanović je rekao da Srbija ne ugrožava bezbednost regiona, te da se predsedniku Vučiću mnogi iz regiona obraćaju da pomogne u rešavanju oko raznih problema u regionu.

Ocenio je da se Srbija ponaša zrelije, odgovornije i ozbiljnije od drugih, te da Srbija jača a građani žive bolje a to smeta nekima u regionu i ima regionalne ljubomore.

"Kada Hrvatska odluči da potroši milijradu evra za nove avione, to je valjda mirovni gest, a kada Srbija potroši mnogo manje na domaću industriju naoružanja, onda je to pretnja", poručio je Stefanović.

On je ocenio da se vojska naoružava ne da bi bila pretnja nego da radi odbrane svoje zemlje.

Kako je ocenio jačanje Srbije smeta Prištini i Albinu Kurtiju koji ima negativne planove prema Srbima na Kosovu i Metohiji. Dodao je da Srbija razgovara sa KFOR-om i drugim partnerima, i podvukao da se reaguje vrlo uzdržano.

Rekao je da Srbija nije u poziciji ni Amerikanaca, ni Rusa ni EU te da mora pametno da vodi poltiku da zaštitli interese svog naroda.

"Jačanje vojske nije pretnja, ali moraju da znaju da ne mogu da ubijaju naše ljude bez posledica i to mora da se kaže", zaključio je Stefanović.
 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".