Говорећи за ТВ Прва он је истакао да је Србија заинтересована за себе, да се развија у миру, као и да представља стабилност и мир у читавом региону.


Стефановић је рекао да Србија не угрожава безбедност региона, те да се председнику Вучићу многи из региона обраћају да помогне у решавању око разних проблема у региону.

Оценио је да се Србија понаша зрелије, одговорније и озбиљније од других, те да Србија јача а грађани живе боље а то смета некима у региону и има регионалне љубоморе.

"Када Хрватска одлучи да потроши милијраду евра за нове авионе, то је ваљда мировни гест, а када Србија потроши много мање на домаћу индустрију наоружања, онда је то претња", поручио је Стефановић.

Он је оценио да се војска наоружава не да би била претња него да ради одбране своје земље.

Како је оценио јачање Србије смета Приштини и Албину Куртију који има негативне планове према Србима на Косову и Метохији. Додао је да Србија разговара са КФОР-ом и другим партнерима, и подвукао да се реагује врло уздржано.

Рекао је да Србија није у позицији ни Американаца, ни Руса ни ЕУ те да мора паметно да води полтику да заштитли интересе свог народа.

"Јачање војске није претња, али морају да знају да не могу да убијају наше људе без последица и то мора да се каже", закључио је Стефановић.
 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".