Ministra Stefanovića u bazi Komande Sektora Istok dočekao je kombinovani vod sastavljen od pripadnika srpskog i španskog kontingenta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

General Vaskez upoznao je ministra Stefanovića sa trenutnom bezbednosnom situacijom u misiji UNIFIL, sa težištem na dešavanjima u Sektoru Istok, zadacima koji se trenutno realizuju, kao i sastavom i rasporedom jedinica koje čine multinacionalnu brigadu.

Za efikasnost je važno da svi u misiji funkcionišu kao jedna velika porodica, rekao je Vaskez, navodeći da pripadnici španskog i srpskog kontingenta gaje izuzetne prijateljske odnose i ističući izuzetan profesionalizam pripadnika Vojske Srbije koji se angažuju u okviru misije UNIFIL.

Stefanović je istakao da Srbija i kroz učešće u multinacionalnim operacijama UN potvrđuje svoju opredeljenost za mir, stabilnost i sigurnost i pruža svoj doprinos njihovom očuvanju i u svetskim okvirima.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

 

"Ponosan sam na naše pripadnike koji svojim vrsnim radom daju, takođe, veliki doprinos širenju pozitivne slike o Srbiji u svetu", rekao je ministar.

Stariji nacionalni predstavnik kontingenta VS u Libanu potpukovnik Ivica Stojanović izvestio je ministra o razmeštaju pripadnika Vojske Srbije i zadacima koje obavljaju u sastavu angažovanih snaga.

On je istakao da svi pripadnici Vojske Srbije odlučno i motivisano pristupaju svojim zadacima.

Tokom današnjeg obilaska baze, Stefanović je razgovarao i sa štabnim oficirima iz Vojske Srbije u Komandi Sektora Istok, navedeno je u saopštenju Ministarstva odbrane.

Da podsetimo, u multinacionalnoj operaciji Ujedinjenih nacija UNIFIL u Libanu trenutno se nalazi 177 naših pripadnika, od čega glavnicu čine pripadnici pešadijske čete u Sektoru Istok i voda za zaštitu snaga u Sektoru Zapad.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".