- Nisam u Sudskom savetu Kosova, nema izuzetka, postoji suspenzija. Želim da budem fer, ali nisam na čelu Sudskog saveta Kosova. Kosovo je najdemokratskija i prozapadna zemlja na Balkanu. Nije mi poznato učešće komandira policije na sastanku u Beogradu. Za sada nemam informaciju da će sutra biti protesta u opštinama sa srpskom većinom, rekao je Kurti.

O sastanku sa ambasadorima zemalja Kvinte

Kurti kaže da je kritika zemalja Kvinte na račun Prištine zbog odbijanja da se na tzv. Kosovu održe srpski izbori 3. aprila bila veoma oštra, ali da ne očekuje nikakve komplikacije u komunikaciji sa tim zemljama.

- Ustav moram da poštujem ja, a dalje i drugi. U stalnom smo kontaktu sa Briselom. Kritika je bila oštra, ali moramo nastaviti da poštujemo i volimo svoju zemlju više. Bolje mi je da dobijem oštre kritike, ako se ne dozvoli narušavanje suvereniteta zemlje, nego da prihvatim, i da na ovaj način građanin Aljbin Kurti tuži premijera Aljbina Kurtija za kršenje zakon, rekao je Kurti.

Kako je rekao, Srbija je pokušala da ga uhvati u zamku i da razmenom pisama nije želeo da natera Srbiju da prizna lažnu državu Kosovo.

- Nije tačno da sam ovom razmenom pisama imao za cilj da obezbedim priznanje Srbije, znao sam da nas Srbija na ovaj način ne priznaje, praktično su mi pripremili zamku u kojoj bih ja na kraju negirao Republiku Kosovo, rekao je Kurti.

Kurti je istakao da želi mir na KiM i da se to podjednako odnosi na svakog građanina.

- Ne verujem da će EU zatvoriti svoja vrata, teško je zbog oštrih kritika, ali verujem da ćemo uspeti da izbegnemo probleme u komunikaciji. Za sada nema znakova da je neki od projekata zastao, rekao je Kurti.

(B92)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".