Министра Стефановића у бази Команде Сектора Исток дочекао је комбиновани вод састављен од припадника српског и шпанског контингента, саопштило је Министарство одбране.

Генерал Васкез упознао је министра Стефановића са тренутном безбедносном ситуацијом у мисији УНИФИЛ, са тежиштем на дешавањима у Сектору Исток, задацима који се тренутно реализују, као и саставом и распоредом јединица које чине мултинационалну бригаду.

За ефикасност је важно да сви у мисији функционишу као једна велика породица, рекао је Васкез, наводећи да припадници шпанског и српског контингента гаје изузетне пријатељске односе и истичући изузетан професионализам припадника Војске Србије који се ангажују у оквиру мисије УНИФИЛ.

Стефановић је истакао да Србија и кроз учешће у мултинационалним операцијама УН потврђује своју опредељеност за мир, стабилност и сигурност и пружа свој допринос њиховом очувању и у светским оквирима.

Фото: Министарство одбране Републике Србије

 

"Поносан сам на наше припаднике који својим врсним радом дају, такође, велики допринос ширењу позитивне слике о Србији у свету", рекао је министар.

Старији национални представник контингента ВС у Либану потпуковник Ивица Стојановић известио је министра о размештају припадника Војске Србије и задацима које обављају у саставу ангажованих снага.

Он је истакао да сви припадници Војске Србије одлучно и мотивисано приступају својим задацима.

Током данашњег обиласка базе, Стефановић је разговарао и са штабним официрима из Војске Србије у Команди Сектора Исток, наведено је у саопштењу Министарства одбране.

Да подсетимо, у мултинационалној операцији Уједињених нација УНИФИЛ у Либану тренутно се налази 177 наших припадника, од чега главницу чине припадници пешадијске чете у Сектору Исток и вода за заштиту снага у Сектору Запад.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".