Marina Tucaković, čuveno lice naše estrade bez kog nisu mogli mnogi pevači i pevačice, izgubila je životnu borbu u 68. godini. Ona je preminula nakon teške dugogodišnje bolesti, a iza nje ostaje nepregledan broj hitova koji će se pevati i u narednim decenijama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic)

Ipak, u moru pesama koje je napisala, Marina je jednom prilikom otkrila da joj je broj 1 pesma u karijeri: Kukavica. Naravno, u pitanju je hit koji je otpevala Ceca Ražnatović, a pesma je stigla u njene ruke čudnim i sudbinskim spletom okolnosti.
Ceca je jednom prilikom otkrila kako je Kukavica postala njena.

— Radila sam jednu turneju, učestovalo je dosta mojih kolega, bilo je humanitarnog karaktera, ali i takmičarskog. Karavan je putovao svuda po našim zemljama, meni je bila potrebna nova pesma iako mi je album već izašao, sa kojom ću se predstaviti na "Ktitor folk ligi".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic)

Futa kaže: imamo mi jednu pesmu, ali mnogo pevačica ju je odbilo i niko ne želi da je snimi.

I, naravno, Marina je tada bila u kuhinji, a to se sve dešava kod njih u stanu.

Kaže mu: "Futo, nemoj to da joj sviraš, to je bez veze".

I ja kažem: "Molim te da čujem šta ste vi to napravili, a da je tako bez veze, to ne mogu da verujem".

I on meni zapeva: "Zagrli me i pođi putem kuda idu kukavice".

Rekla sam mu odmah da je to ludilo kako je pesma napisana i to je za mene ono što mi treba. Marina čuje iz kuhinje i dobacuje: "Nemoguće da ti se ovo sviđa".

Futa sutradan uradi aranžman, sledećeg dana otpevam pesmu, što bi se narodski reklo, "iz cuga" i postane potpuno remek-delo — rekla je Ceca.