Марина Туцаковић, чувено лице наше естраде без ког нису могли многи певачи и певачице, изгубила је животну борбу у 68. години. Она је преминула након тешке дугогодишње болести, а иза ње остаје непрегледан број хитова који ће се певати и у наредним деценијама.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic)

Ипак, у мору песама које је написала, Марина је једном приликом открила да јој је број 1 песма у каријери: Кукавица. Наравно, у питању је хит који је отпевала Цеца Ражнатовић, а песма је стигла у њене руке чудним и судбинским сплетом околности.
Цеца је једном приликом открила како је Кукавица постала њена.

— Радила сам једну турнеју, учестовало је доста мојих колега, било је хуманитарног карактера, али и такмичарског. Караван је путовао свуда по нашим земљама, мени је била потребна нова песма иако ми је албум већ изашао, са којом ћу се представити на "Ктитор фолк лиги".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic)

Фута каже: имамо ми једну песму, али много певачица ју је одбило и нико не жели да је сними.

И, наравно, Марина је тада била у кухињи, а то се све дешава код њих у стану.

Каже му: "Футо, немој то да јој свираш, то је без везе".

И ја кажем: "Молим те да чујем шта сте ви то направили, а да је тако без везе, то не могу да верујем".

И он мени запева: "Загрли ме и пођи путем куда иду кукавице".

Рекла сам му одмах да је то лудило како је песма написана и то је за мене оно што ми треба. Марина чује из кухиње и добацује: "Немогуће да ти се ово свиђа".

Фута сутрадан уради аранжман, следећег дана отпевам песму, што би се народски рекло, "из цуга" и постане потпуно ремек-дело — рекла је Цеца.