Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana. Lavovski se borila sa opakom bolešću i uprkos teškoj dijagnozi i lošem fizičkom stanju, verovala je u lepšu dane i nikada se nije predavala.

Foto: Milena Anđela

 

 

Sa devetnaest godina počela je da se bavi pisanjem tekstova za pesme, uglavnom pop, a kasnije i turbo-folk žanra koji su danas postali balkanski i svetski hitovi.

Od Marine se oprostila cela naša estrada, jer ona je bila ta čiji hitovi proslavili njene zvezde, među njima su i Svetlana Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša, Dragana Mirković, Lepa Brena, Zdravko Čolić, Aca Lukas, Saša Matić i mnogi drugi čije je tekstove pesmama i napisala.

Foto: Novosti

 

 

Poslednji opraštaj, upuitio je i Saša Popović, direktor "Grand Produkcije", u ime njihovih članova dirljivom porukom:

-  Maki naša, hvala ti za svaki stih, emociju, hvala za prijateljstvo. Bila je čast zvati te svojim prijateljem, deliti život s tobom svih ovih godina. Pesnikinjo, ženo, borče, lavice, majko svih nas, odmori se, spavaj a mi ćemo zauvek slaviti tvoje ime! Zauvek naša. Zauvek tvoji - glasila je poslednja poruka upućena Marini.