Paralaleno sa predizbornom kampanjom koja je u toku, mladi aktivisti će, kako se navodi u njihovom saopštenju, promovisati svojim vršnjacima važnost učešća u političkim procesima i izborima preko društvenih mreža i putem internet stranice do-tebe-je.rs.

„Na ovom sajtu mladi će moći da se informišu o svim aktuelnostima izbornog procesa: akterima i listama, kao i prioritetnim politikama tih lista kada su u pitanju izazovi mladih u Srbiji”, navodi se u saopštenju.

Naveli su i da će u okviru kampanje, koja će trajati do izborne tišine, na društvenim mrežama svakodnevno objavljivati kratke video sadržaje u kojima će javne ličnosti svojim porukama pokušati da mladima ukažu na važnost izbornog procesa.

Istakli su da su svim izbornim listama uputili poziv da definišu svoje tri prioritetne politike kojima će poboljšati položaj mladih u Srbiji.

„Onog momenta kada prihvatimo toliko puta ponovljenu priču da su 'svi isti' i da taj jedan glas 'neće ništa promeniti', tada smo odustali od Srbije. Ako ne glasaju, mladi nemaju nikakav uticaj na to ko će i kako obavljati posao koji se tiče nas. Političare i političarke plaćamo mi da rade u našem interesu. Mi smo poslodavci, a oni zaposleni. Konkurs je raspisan, treće aprila ti biraš koga ćeš zaposliti”, naglasili su studenti, prenosi Beta.

(Politika)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".