Паралалено са предизборном кампањом која је у току, млади активисти ће, како се наводи у њиховом саопштењу, промовисати својим вршњацима важност учешћа у политичким процесима и изборима преко друштвених мрежа и путем интернет странице до-тебе-је.рс.

„На овом сајту млади ће моћи да се информишу о свим актуелностима изборног процеса: актерима и листама, као и приоритетним политикама тих листа када су у питању изазови младих у Србији”, наводи се у саопштењу.

Навели су и да ће у оквиру кампање, која ће трајати до изборне тишине, на друштвеним мрежама свакодневно објављивати кратке видео садржаје у којима ће јавне личности својим порукама покушати да младима укажу на важност изборног процеса.

Истакли су да су свим изборним листама упутили позив да дефинишу своје три приоритетне политике којима ће побољшати положај младих у Србији.

„Оног момента када прихватимо толико пута поновљену причу да су 'сви исти' и да тај један глас 'неће ништа променити', тада смо одустали од Србије. Ако не гласају, млади немају никакав утицај на то ко ће и како обављати посао који се тиче нас. Политичаре и политичарке плаћамо ми да раде у нашем интересу. Ми смо послодавци, а они запослени. Конкурс је расписан, треће априла ти бираш кога ћеш запослити”, нагласили су студенти, преноси Бета.

(Политика)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".