Šest kandidatura je odobreno, a ostalo je još da se Republička izborna komisija (RIK) izjasni o dve predsedničke kandidature, koje su predate kasno sinoć, kako bi lista kandidata bila konačna.

U trci za predsednika Republike ove godine trebalo bi da bude osam kandidata, što je za tri manje nego na prethodnim izborima 2017. godine.

Republička izborna komisija do sada je proglasila šest predsedničkih kandidatura, među kojima su: Miloš Jovanović ispred koalicije Nada, Zdravko Ponoš kojeg je predložila koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, Milice Đurđević Stamenkovski ispred stranke Zavetnici.

Aleksandar Vučić je kandidat koalicije “Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", Boška Obradovića kandidovala je koalicija Dveri i POKS-a, dok je koalicija “Moramo” za predsednicu predložila Biljanu Stojković.

Tek nekoliko sati pred istek roka za predaju potpisa, svoje kandidature za mesto na Andrićevom vencu, predali su i Branka Stamenković kao kandidat koalicije Suverenisti, te Miša Vacić kojeg je kandidovala Srpska desnica, pa se tek očekuje da njihove kandidature i zvanično proglasi RIK.

Redosled kandidata na glasačkom listiću biće utvrđen žrebom, na sednici RIK-a, najkasnije 18. marta, direktan prenos na javnom servisu.

Takođe, RIK je proglasio i 16 lista koje će se nadmetati za mandate u narednom sazivu republičkog parlamenta.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".