Mirko je zajedno sa jednim MMA borcem iz Sarajeva, svojim sinom Ivanom i Antom Delijom, borcem koji mu je već dugogodišnji saradnik, snimio poslednju vežbu sa njihovog večernjeg treninga. 

Mirko je želeo da se takmiče u ramenom potisku sa čak 190 kilograma! Ono što je usledilo, sve je frapiralo. Mladi MMA borci nisu uspeli da podignu tu težinu, dok je Mirko sa neverovatnom lakoćom uradio čak 3 ponavljanja. 

Nakon toga, pozvao je svog sina Ivana Filipovića, da pokaže kako "krv nije voda" i 19 - ogodišnji mladić je uspeo da težinu podigne jednom.

Određeni pratioci, zamerili su Mirku što ponižava mlade borce, a Mirko je u svom stilu odgovorio:

- Dragi prijatelji, video sa ramenim potiskom je izazvao puno komentara, predloga a verovali ili ne, sugestija da ne ponižavam momke?! Kao prvo, ti momci su profesionalni borci, jedan ima 26 godina drugi 31. Oba oko 2 metra, jedan 125 kg drugi 110 i bilo bi logično da čoveka od 47 godina pregaze kao plitak potok! To smo snimili iz zafrkancije, ali ja želim kroz tu zafrkanciju poslati poruku da je disciplina i posvećenost treningu i cilju sve u životu. Ja sa 47 godina i 10 operacija treniram svaki dan. Jednako kao i za vreme karijere. Sa nekim izmenama jer više ne radim česte sparinge (ponekad ipak odradim koju rundu) ne radim neke intervalne treninge na fokuserima i džaku, jer mi to više nije potrebno, ali radim puno snagu i kondiciju. Ova vrsta izazova i na kraju krajeva zafrkancija treba poslužiti momcima iz sale, ali i onima koji gledaju nakon objave. Kao motivacija i dokaz da se može ako se hoće. Da vide koliko je važna disciplina i upornost ako žele da uspeju o bilo čemu da se radi, a pogotovo u borilačkom sportu gde je naše vlastito telo jedino oružje koje imamo, i koje mora biti poput mašine. Pa ja dan danas, svako jutro u 9 idem u dvoranu i uradim za dobro jutro 100 zgibova, 200 dipsa i 300 čučnjeva i nakon toga skačem vijaču 2 runde po 11 minuta svaka. Nakon toga istezanje, tuš i proteini. Uveče radim borilački trening, a zašto to radim? Jer me to čini srećnim, jer to volim i jer se nakon treninga odlicno osećam! U subotu snimamo novi izazov, pala je i opklada! Ante Delija i ja ćemo raditi leg pres. Ja tvrdim da onoliko koliko Ante uradi, ja ću uraditi duplo više, plus jedno ponavljanje. Radićemo sa 152 kg plus platforma koju guramo! Sad hoću li uspeti to ćemo videti. Ante će zapeti i dati sve od sebe, ali bogme ću i ja...

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".