Zvezda Milana i doskorašnji selektor Ukrajine u intervjuu za Skaj Sport govorio je o stanju u zemlji. Istakao je da je potrebno što pre zaustaviti vojnu intervenciju.

- Pričao sam sa mojim roditeljima, razgovarao sam sa majkom i rekao joj da jako želim da se vratim, ali moja osećanja su sada ovde, da pričam o tome šta se dešava, o pravoj tragediji ukrajinskog naroda sa kojom se suočava ovog momenta. Moja razmišljanja su da pokušam da doprem do ljudi da razumeju situaciju, ljudsku stranu priče sa kojom se suočavamo. Pokušao sam da razgovaram sa dobrotvornim fondacijama, da skupimo novac i pomognemo ukrajinskom društvu tamo, rekao je Ševčenko i dodao:

- Moramo da zaustavimo ovaj rat, moramo da nađemo način da ga zaustavimo. Imamo izbeglice, treba nam humanitarna pomoć, medicinska podrška, hrana... Mislim da odavde mogu mnogo toga da uradim, i uradiću.

- Pokušao sam da ubedim moju porodicu da izbegne, pričali smo više puta, ali odgovor je ne. Oni žele da ostanu. To je ukrajinski duh - poručio je Ševčenko.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".