- Staho, kako si? Da li si na ratištu? Razmišljao sam o tebi. Nadam se da će se situacija smiriti uskoro. Molim te, reci mi koja je najbolja adresa na koju mogu da pošaljem pomoć. Finansijsku ili bilo kakvu drugu - naveo je Đoković u poruci Sergeju Stahovskom.

Veliki broj ljudi ostavio je poruke i pozdravio potez Srbina, a među njima se nalazi i američki teniser Rajli Opelka koji je napisao kratki komentar "Nije iznenađenje", aludirajući na dobrotu i saosećajnost Novaka Đokovića.

 

 

Stahovski je pružio podršku Noletu kada se on nalazio u nezavidnoj situaciji u Australiji, karakterišući srpskog tenisera kao žrtvu političkog ega koji kao najbolji teniser sveta ne može da uđe na teritoriju pomenute zemlje, uprkos odobravnju ostalih državnih institucija.

- Kada vam sledeći put neko kaže "Sport se ne meša s politikom", setite se 6. januara 2022. kada čisto politički "ego" ne dozvoljava najboljem teniseru sveta da uđe u zemlju u koju su mu državne institucije dozvolile ulazak - izjavio je ukrajinski teniser.

 

Stahovski je pokušao da ostvari kontakt sa Nadalom i Federerom, međuti, bezuspešno.

- Pokušao sam da kontaktiram sa Rodžerom i Rafom. Žao mi je što su izabrali da ćute. Razumem ih, ovo nije njihov rat. 

Kada je počela ruska invazija na Ukrajinu, 36-godišnji teniser pridružuo se vojnim rezervama, te je na taj način reket zamenio oružjem.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".