Dugin, čiji je uticaj toliko jak da ga neki nazivaju "Putinovim Rasputinom", istakao je u objavi na društvenoj mreži Fejsbuk da ovo nije rat sa ukrajinom, već sukob na svim nivoima.

- Ovo nije rat s Ukrajinom - počeo je Dugin i nastavio: - Ovo je sukob sa globalizmom kao integralnom planetarnom pojavom. To je sukob na svim nivoima - geopolitičkim i ideološkim. Rusija odbacuje sve u globalizmu - unipolarnost, atlantizam, s jedne strane, i liberalizam, antitradiciju, tehnokratiju, jednom rečju, veliko resetovanje sa druge strane. Jasno je da su svi evropski lideri deo atlantističke liberalne elite.

Foto: Jutjub printskrin

 

 

- I upravo s tim ratujemo. Stoga je njihova reakcija legitimna. Rusiju sada isključuju iz globalističkih mreža. Više nema izbora; ili će izgraditi svoj svet, ili će nestati. Rusija je postavila kurs da izgradi svoj svet, svoju civilizaciju. I sad se pravi prvi korak. Ali suveren pred globalizmom može da bude samo veliki prostor, kontinent država, civilizacija država. Nijedna zemlja ne može dugotrajno da izdrži potpuno isključenje - opisao je Dugin na Fejsbuku svoju viziju evroazijskog sveta, prema kojoj bi Rusija trebalo da se udalji od Evrope.

On je otkrio je i šta bi Rusija trebalo da dobije vojnom pobedom u Ukrajini. Pritom dodaje da ne dobijaju samo Rusi time, već svi narodi, levica i desnica.

- Rusija sada stvara polje globalnog otpora. NJena bi pobeda bila pobeda za sve alternativne snage, i desne i leve, i za sve narode. Pokrećemo, kao i uvek, najteže i najopasnije procese. Ali kad pobedimo, svi to iskorišćavaju. Tako je zamišljeno da bude. Sada stvaramo preduslove za stvarnu multipolarnost. A oni koji su sada spremni da nas ubiju, sutra će prvi iskoristiti naš podvig - zaključio je Dugin.

Dugin, autor knjige "Četvrta politička teorija", začetnik je nove "velike ideologije", koja uključuje liberalnu demokratiju, marksizam i fašizam, ali u svojoj osnovi ne naglašava ni individualizam, ni klasnu borbu, ni naciju, već samo postojanje. Iako je ekstremni desničar, koristi postmodernizam da dokaže Zapadu da Rusi imaju "svoju posebnu istinu".

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".