Дугин, чији је утицај толико јак да га неки називају "Путиновим Распутином", истакао је у објави на друштвеној мрежи Фејсбук да ово није рат са украјином, већ сукоб на свим нивоима.

- Ово није рат с Украјином - почео је Дугин и наставио: - Ово је сукоб са глобализмом као интегралном планетарном појавом. То је сукоб на свим нивоима - геополитичким и идеолошким. Русија одбацује све у глобализму - униполарност, атлантизам, с једне стране, и либерализам, антитрадицију, технократију, једном речју, велико ресетовање са друге стране. Јасно је да су сви европски лидери део атлантистичке либералне елите.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

- И управо с тим ратујемо. Стога је њихова реакција легитимна. Русију сада искључују из глобалистичких мрежа. Више нема избора; или ће изградити свој свет, или ће нестати. Русија је поставила курс да изгради свој свет, своју цивилизацију. И сад се прави први корак. Али суверен пред глобализмом може да буде само велики простор, континент држава, цивилизација држава. Ниједна земља не може дуготрајно да издржи потпуно искључење - описао је Дугин на Фејсбуку своју визију евроазијског света, према којој би Русија требало да се удаљи од Европе.

Он је открио је и шта би Русија требало да добије војном победом у Украјини. Притом додаје да не добијају само Руси тиме, већ сви народи, левица и десница.

- Русија сада ствара поље глобалног отпора. Њена би победа била победа за све алтернативне снаге, и десне и леве, и за све народе. Покрећемо, као и увек, најтеже и најопасније процесе. Али кад победимо, сви то искоришћавају. Тако је замишљено да буде. Сада стварамо предуслове за стварну мултиполарност. А они који су сада спремни да нас убију, сутра ће први искористити наш подвиг - закључио је Дугин.

Дугин, аутор књиге "Четврта политичка теорија", зачетник је нове "велике идеологије", која укључује либералну демократију, марксизам и фашизам, али у својој основи не наглашава ни индивидуализам, ни класну борбу, ни нацију, већ само постојање. Иако је екстремни десничар, користи постмодернизам да докаже Западу да Руси имају "своју посебну истину".

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".