Ekipa časopisa "Sabor" bila je 1999. godine u poseti u domu Božinovske, te je pevačica sa njima podelila deo svoje intime. Gocin život tada sastojao se sastojao od brojnih pevačkih tezgi, između kojih se starala o svoje troje dece. U nastavku možete pročitati kako opisuje svoju svakodnevicu, kao i fotografije sa decom.

Ovih dana je u kalendaru Gordane Božinovske teško naći slobodan dan! U to smo se uverili kada smo pokušali da utanačimo termin u kojem bismo mogli da popularnu pevačicu posetimo u njenom stanu. Jer, vikendom je redovno na inostranim tezgama, a radnim danima je okupirana snimanjima televizijskih emisija, gostovanjima...

- Šta ću kad sam srećom okovana! Da pojasnim - moja pesma "Okovi" je brzinom munje postala hit, pa me traže sa svih strana! A, to je najveća sreća za pevača - pričala je Goca u telefonskom razgovoru. Ipak, na jedvite jade smo uspeli da "iskopamo" dan bez obostranih obaveza.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

I, početkom treće nedelje februara, tačno u podne, nađosmo se pred blindiranim vratima u prizemlju zgrade na Novom Beogradu. Nedavno razbuđena, ali već sređena, Goca nas je, kako to već ona ume, srdačno dočekala. U trpezariji upoznajemo njenog šestogodišnjeg sina Mirka i tetka Svetlanu koja se sa čika Brankom brine o kući i deci kad je pevačica odsutna.

- Mlađa ćerka Zorana je u sobi i piše domaći, a starija Jelena je u školi. Uskoro će se vratiti tako da će porodica biti kompletna - objašnjavala je trenutnu situaciju u kući Goca, dok je Mirkovu pažnju privukao foto aparat, pa je počeo da se raspituje kako to "čudo" radi. Ubrzo se pokazalo da je to u stvari bila samo njegova uvertira da nam se "približi" i da se pohvali.

- Treniram kik-boks i najjači sam u parku! Odoh po rukavice da vam pokažem šta znam - reče i otrča u sobu.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

- LJubav prema borilačkim veštinama nasledio je od tate Zorana Šijana. Često sa njim ode u Surčin i tamo trenira u teretani, pliva u bazenu...

- Evo me! Mama, drži džak... - prekinuo je Gocinu priču mališan i počeo da pokazuje udarce svog, očigledno širokog, repertoara. Dok je to radio pevačica nam je objašnjavala da Mirka uz kik-boks zanimaju crtani filmovi, posebno oni sa fajt tematikom, slaganje lego kockica i igrice na "nintendo mini klasiku".

Ubrzo nam se, pošto je uradila zadatke iz matematike, pridružila i Zorana.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

- Đak sam u prvak u školi "Duško Radović". Bila sam odlična na polugodištu i trudiću se da taj uspeh ponovim i na kraju godine - pričala nam je i pozvala mamu u radnu sobu da baci pogled na zadatke.

- Goco, izgoreše ti danske pogačice! - oglasila se iz kuhinje Svetlana i pevačica se u dva skoka našla pored šporeta. Otvorila je rernu, u poslednjem trenutku izvukla pleh i tako izbegla da se pecivo ugljeniše.

- Potpuno sam izašla iz forme! U poslednjih godinu i po dana nemam vremena da se bavim poslovima u kući, jer obaveza vezanih za posao imam preko glave! Obično se budim oko podneva i da bih došla k sebi Svetlana mi donese nešto slatko i duplu kafu u krevet. A, onda opet legnem! Ali, na - telefon! Zovem prijatelje, ali i, pošto sam sama svoj menadžer, mogilac neprestano zvoni. Javljaju mi se oni koji žele da pevam u njihovim restoranima ili na veseljima, organizatori televizijskih emisija, novinari... Već od ranih popodnevnih časova ulećem u kola i, ili špartam po gradu i završavam obaveze, ili krećem negde na put! A svojevremeno sam bila domaćica za koju nije bilo tajni u kuhinji i koja se iz petnih žila trudila da u kući sve blista! Međutim, to je vreme sada prošlost. Tek ponekad, da bih se malo razgibala, uhvatam se usisivača.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Dok razgovaramo, zvuk zvona na vratima ukazuje da će nam se još  neko pridružiti. Pošto su časovi u srednjoj medicinskoj školi završeni, kući je došla četrnaestogodišnja Gocina ćerka Jelena! Od nje saznajemo da joj se ispunila želja da upiše tu školu i da je posebno zanimaju stručni predmeti.

- Nije lako, novo društvo, novi profesori, ali sam se dobro snašla. Pored obaveza u školi nađem vremena i za izlaske. Volim zabavnu i dens muziku, pa sa društvom obično posećujem diskoteke. Izlaz imam do dva ujutro i trudim se da taj dogovor sa mamom ispoštujem - priča Jelena, Goca to glavom potvrđuje, i dodaje da sa njom nema nikakvih problema.

Foto: Arhiva TV Novosti

 

 

Opet se začu zvono! Popularnoj pevačici je u goste dilazila Dobrila Lukić iz Novog Sada. Dok nas upoznaje Goca kaže da su joj, uz koleginice Zlatu Petrović i Sanju Đorđević, Dobrila, Branka Narandžić i Gorica Redžepagić najbolje prijateljice i da je to ekipa koja je svakodnevno u kontaktu.

- Gocu znam desetak godina. Izuzetan je drugar! Požrtvovana je, spremna da pomogne u svakoj situaciji... Uz to je dobro raspoloženje nikad ne napušta tako da u njenom društvu nikada nije dosadno - hvalila je Dobrila Gocu. A kada smo je pitali da li naša domaćica ima i nekih loših strana reče nam da je ponekad brzopleta i da preterano veruje ljudima.

U to nam se pevačica ponovo priključila pošto je na trenutak izašla iz sobe, jer ju je neko tražio telefonom.

- Zvao me je Saša Popović. Sutra sam gost na koncertu Mileta Kitića, pa bih morala da svratim kod pedikira da sredim nokte...

* Nportal.rs zbog vas daje novi život tekstovima iz bogate novinske arhive "Novosti", a ovaj članak je izašao u "Saboru", 1. marta 1999. godine. *

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".