Екипа часописа "Сабор" била је 1999. године у посети у дому Божиновске, те је певачица са њима поделила део своје интиме. Гоцин живот тада састојао се састојао од бројних певачких тезги, између којих се старала о своје троје деце. У наставку можете прочитати како описује своју свакодневицу, као и фотографије са децом.

Ових дана је у календару Гордане Божиновске тешко наћи слободан дан! У то смо се уверили када смо покушали да утаначимо термин у којем бисмо могли да популарну певачицу посетимо у њеном стану. Јер, викендом је редовно на иностраним тезгама, а радним данима је окупирана снимањима телевизијских емисија, гостовањима...

- Шта ћу кад сам срећом окована! Да појасним - моја песма "Окови" је брзином муње постала хит, па ме траже са свих страна! А, то је највећа срећа за певача - причала је Гоца у телефонском разговору. Ипак, на једвите јаде смо успели да "ископамо" дан без обостраних обавеза.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

И, почетком треће недеље фебруара, тачно у подне, нађосмо се пред блиндираним вратима у приземљу зграде на Новом Београду. Недавно разбуђена, али већ сређена, Гоца нас је, како то већ она уме, срдачно дочекала. У трпезарији упознајемо њеног шестогодишњег сина Мирка и тетка Светлану која се са чика Бранком брине о кући и деци кад је певачица одсутна.

- Млађа ћерка Зорана је у соби и пише домаћи, а старија Јелена је у школи. Ускоро ће се вратити тако да ће породица бити комплетна - објашњавала је тренутну ситуацију у кући Гоца, док је Миркову пажњу привукао фото апарат, па је почео да се распитује како то "чудо" ради. Убрзо се показало да је то у ствари била само његова увертира да нам се "приближи" и да се похвали.

- Тренирам кик-бокс и најјачи сам у парку! Одох по рукавице да вам покажем шта знам - рече и отрча у собу.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

- Љубав према борилачким вештинама наследио је од тате Зорана Шијана. Често са њим оде у Сурчин и тамо тренира у теретани, плива у базену...

- Ево ме! Мама, држи џак... - прекинуо је Гоцину причу малишан и почео да показује ударце свог, очигледно широког, репертоара. Док је то радио певачица нам је објашњавала да Мирка уз кик-бокс занимају цртани филмови, посебно они са фајт тематиком, слагање лего коцкица и игрице на "нинтендо мини класику".

Убрзо нам се, пошто је урадила задатке из математике, придружила и Зорана.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

- Ђак сам у првак у школи "Душко Радовић". Била сам одлична на полугодишту и трудићу се да тај успех поновим и на крају године - причала нам је и позвала маму у радну собу да баци поглед на задатке.

- Гоцо, изгореше ти данске погачице! - огласила се из кухиње Светлана и певачица се у два скока нашла поред шпорета. Отворила је рерну, у последњем тренутку извукла плех и тако избегла да се пециво угљенише.

- Потпуно сам изашла из форме! У последњих годину и по дана немам времена да се бавим пословима у кући, јер обавеза везаних за посао имам преко главе! Обично се будим око поднева и да бих дошла к себи Светлана ми донесе нешто слатко и дуплу кафу у кревет. А, онда опет легнем! Али, на - телефон! Зовем пријатеље, али и, пошто сам сама свој менаџер, могилац непрестано звони. Јављају ми се они који желе да певам у њиховим ресторанима или на весељима, организатори телевизијских емисија, новинари... Већ од раних поподневних часова улећем у кола и, или шпартам по граду и завршавам обавезе, или крећем негде на пут! А својевремено сам била домаћица за коју није било тајни у кухињи и која се из петних жила трудила да у кући све блиста! Међутим, то је време сада прошлост. Тек понекад, да бих се мало разгибала, ухватам се усисивача.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Док разговарамо, звук звона на вратима указује да ће нам се још  неко придружити. Пошто су часови у средњој медицинској школи завршени, кући је дошла четрнаестогодишња Гоцина ћерка Јелена! Од ње сазнајемо да јој се испунила жеља да упише ту школу и да је посебно занимају стручни предмети.

- Није лако, ново друштво, нови професори, али сам се добро снашла. Поред обавеза у школи нађем времена и за изласке. Волим забавну и денс музику, па са друштвом обично посећујем дискотеке. Излаз имам до два ујутро и трудим се да тај договор са мамом испоштујем - прича Јелена, Гоца то главом потврђује, и додаје да са њом нема никаквих проблема.

Фото: Архива ТВ Новости

 

 

Опет се зачу звоно! Популарној певачици је у госте дилазила Добрила Лукић из Новог Сада. Док нас упознаје Гоца каже да су јој, уз колегинице Злату Петровић и Сању Ђорђевић, Добрила, Бранка Наранџић и Горица Реџепагић најбоље пријатељице и да је то екипа која је свакодневно у контакту.

- Гоцу знам десетак година. Изузетан је другар! Пожртвована је, спремна да помогне у свакој ситуацији... Уз то је добро расположење никад не напушта тако да у њеном друштву никада није досадно - хвалила је Добрила Гоцу. А када смо је питали да ли наша домаћица има и неких лоших страна рече нам да је понекад брзоплета и да претерано верује људима.

У то нам се певачица поново прикључила пошто је на тренутак изашла из собе, јер ју је неко тражио телефоном.

- Звао ме је Саша Поповић. Сутра сам гост на концерту Милета Китића, па бих морала да свратим код педикира да средим нокте...

* Нпортал.рс због вас даје нови живот текстовима из богате новинске архиве "Новости", а овај чланак је изашао у "Сабору", 1. марта 1999. године. *

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".