Đoković je doživeo da mu Australija ukine vizu i uskrati pravo boravka u toj zemlji, a nakon dramatičnih 11 dana, napravio je pauzu pre nego što je u intervjuu za BBC otkrio detalje svog boravka u Melburnu.

Nakon što je završio učešće na turniru u Dubaiju Đoković je još jednom govori o svemu što ga je snašlo.

- Ne mogu da izbrišem iz sećanja ono što se dogodilo. Toliko je sve sveže. Bilo je i drugih stvari koje su me uzdrmale i koje ne mogu da zaboravim. A kamoli ovako nešto! To je stvarno bio presedan u svakom smislu. Mogu da prihvatim da je to tako kako jeste, i da nastavim dalje. Ono što sigurno nećete čuti ili videti od mene je da bežim od odgovornosti i želje da odgovorim nekome na neko pitanje. Ništa ne krijem, ni od koga ne bežim. Tu sam, pozvao sam BBC koji nije uvek bio prijateljski nastrojen prema meni. Došli su u Beograd i hvala im na tome. Skoro sat i po vremena smo pričali, iako su oni objavili samo pola sata intervjua - rekao je Đoković za Sport klub i dodao:

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Stvorila se jedna jako ružna slika o meni. Ponizili su me, ako mogu da kažem i na svetskom nivou. Zato je bitno da imam priliku da uvek kažem nešto, ako neko želi nešto da me pita, odgovoriću, ponavljaću svoje odgovore jer nemam šta drugo da dodam osim onoga što sam rekao za BBC.

Đoković je potom priznao da je "BBC" ipak isekao važan deo intervjua.

- Uradio sam sve što je od mene bilo traženo. Bio sam u poziciji kao i svaki drugi teniser. Vidim da postoji neko uverenje da sam ja bio privilegovan i dobio taj status zbog onoga što jesam. Reći ću nešto što je BBC isekao, a ovo ću ponavljati kao papagaj: Svi su imali isto izuzeće, ja sam došao u Australiju, deset dana pre mene teniserka iz Češke i trener iz Hrvatske su ušli sa identičnim izuzećem. Ona je igrala turnir, on je trenirao svog igrača i nikakav problem nije bio. Odjednom je problem nastao zbog toga što sam ja došao. Zbog čega? Vi mi odgovorite.

Foto: Printskrin/BBC

 

 

Otkrio je Novak i zašto je odlučio da baš za "BBC" govori o situaciji u Australiji.

- Pozvao sam BBC jer bi rekli da sam namestio intervju da sam pričao sa nekim ko mi je naklonjeniji. Mislili bi da bežim od neugodnih situacija i pitanja koja ne želim. Hteo sam nekog ko je znao da me kritikuje kroz karijeru, a opet nekog ko je među najvećim svetskim medijima. Nisam imao apsolutno nikakav uticaj na pitanja koja su postavili. Bili su fini, kulturni, neutralni i veoma čvrsti u postavljanju pitanja. Žao mi je što nisu sve emitovali, sekli su neke delove - zaključio je Đoković.

(Sport klub)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".