Ђоковић је доживео да му Аустралија укине визу и ускрати право боравка у тој земљи, а након драматичних 11 дана, направио је паузу пре него што је у интервјуу за ББЦ открио детаље свог боравка у Мелбурну.

Након што је завршио учешће на турниру у Дубаију Ђоковић је још једном говори о свему што га је снашло.

- Не могу да избришем из сећања оно што се догодило. Толико је све свеже. Било је и других ствари које су ме уздрмале и које не могу да заборавим. А камоли овако нешто! То је стварно био преседан у сваком смислу. Могу да прихватим да је то тако како јесте, и да наставим даље. Оно што сигурно нећете чути или видети од мене је да бежим од одговорности и жеље да одговорим некоме на неко питање. Ништа не кријем, ни од кога не бежим. Ту сам, позвао сам ББЦ који није увек био пријатељски настројен према мени. Дошли су у Београд и хвала им на томе. Скоро сат и по времена смо причали, иако су они објавили само пола сата интервјуа - рекао је Ђоковић за Спорт клуб и додао:

Фото: Танјуг/АП

 

 

- Створила се једна јако ружна слика о мени. Понизили су ме, ако могу да кажем и на светском нивоу. Зато је битно да имам прилику да увек кажем нешто, ако неко жели нешто да ме пита, одговорићу, понављаћу своје одговоре јер немам шта друго да додам осим онога што сам рекао за ББЦ.

Ђоковић је потом признао да је "ББЦ" ипак исекао важан део интервјуа.

- Урадио сам све што је од мене било тражено. Био сам у позицији као и сваки други тенисер. Видим да постоји неко уверење да сам ја био привилегован и добио тај статус због онога што јесам. Рећи ћу нешто што је ББЦ исекао, а ово ћу понављати као папагај: Сви су имали исто изузеће, ја сам дошао у Аустралију, десет дана пре мене тенисерка из Чешке и тренер из Хрватске су ушли са идентичним изузећем. Она је играла турнир, он је тренирао свог играча и никакав проблем није био. Одједном је проблем настао због тога што сам ја дошао. Због чега? Ви ми одговорите.

Фото: Принтскрин/BBC

 

 

Открио је Новак и зашто је одлучио да баш за "ББЦ" говори о ситуацији у Аустралији.

- Позвао сам ББЦ јер би рекли да сам наместио интервју да сам причао са неким ко ми је наклоњенији. Мислили би да бежим од неугодних ситуација и питања која не желим. Хтео сам неког ко је знао да ме критикује кроз каријеру, а опет неког ко је међу највећим светским медијима. Нисам имао апсолутно никакав утицај на питања која су поставили. Били су фини, културни, неутрални и веома чврсти у постављању питања. Жао ми је што нису све емитовали, секли су неке делове - закључио је Ђоковић.

(Спорт клуб)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".