- Nikad nisam bio osoba koja beži od izazova. Možete da se kladite da prolazim kroz pakao, a tek sam na početku - istakao je glumac u intervjuu sa Barbarom Volters.

Foto: Profimedia

 

 

Patrik, koji je preminuo na svom ranču San Gabriel Mountains blizu Los Anđelesa, priznao je da se jako boji i ljuti zbog svoje bolesti.

- Pitam se: Zašto ja? -  govorio je tada.

Glumčeva borba sa rakom gušterače započela je krajem 2007, a prve simptome bolesti primetio je tokom proslava Nove godine sa suprugom, spisateljicom Lisom Niemi (65).

Kako je glumac tada objašnjavao, dok je pio šampanjac osećao se čudno. Kako je opisao, "osećao se kao da u sebi ima otvorenu ranu u koju sipa kiselinu".

Foto: Profimedia

 

 

Hteo je što duže da krije svoju tešku dijagnozu dok on i supruga ne odluče kako da nastave dalje, ali onda su američki mediji plasirali vest da glumac ima samo pet nedelja života. Ipak, Svejzi je svima poručio da ga samo gledaju kako se bori i pobeđuje bolest, međutim ona sama je bila jača od njega.

Nakon njegove smrti, potegla se neočekivana priča o ponašanju njegove supruge Lise, o kojoj su mnogi govorili da je glumca tokom njegove bolesti držala zaključanog na ranču, te mu nije dozvoljavala nikakav vid poseta.

Foto: Profimedia

 

 

- Zanemarivala ga je čim njegovog mlađeg brata Dona ne bi bilo zbog posla u gradu. Satima ga nije bilo kod kuće, a kad bi se vratio, pronalazio bi Patrika kako leži u fekalijama i urinu. Kad bi se svađali, šamarala ga je i grebala - govorili su.

Tvrdili su i da je Niemi varala Svejzija i da su i pre njegove bolesti imali burnu vezu jer je ona htela da kontroliše svaki aspekt njegovog života. Glumac i Lisa su bili u braku od 1975. godine i nisu imali dece.

Foto: Profimedia

 

 

Glumčevu porodicu je naljutilo i što je Lisa prodala njegove suvenire s filmskih setova, a jedan od njih je bila i kožna jakna iz "Prljavog plesa" koja je na aukciji dostigla vrtoglavu cenu.

Zbogtoga se javno oglasila Patrikova nećaka Danijela Svejzi, tvrdeći da bi te dragocenosti trebalo da ostanu u porodici, te je pokrenula peticiju na internetu, koja je prikupila više od 1500 potpisa.