- Никад нисам био особа која бежи од изазова. Можете да се кладите да пролазим кроз пакао, а тек сам на почетку - истакао је глумац у интервјуу са Барбаром Волтерс.

Фото: Профимедиа

 

 

Патрик, који је преминуо на свом ранчу Сан Габриел Моунтаинс близу Лос Анђелеса, признао је да се јако боји и љути због своје болести.

- Питам се: Зашто ја? -  говорио је тада.

Глумчева борба са раком гуштераче започела је крајем 2007, а прве симптоме болести приметио је током прослава Нове године са супругом, списатељицом Лисом Ниеми (65).

Како је глумац тада објашњавао, док је пио шампањац осећао се чудно. Како је описао, "осећао се као да у себи има отворену рану у коју сипа киселину".

Фото: Профимедиа

 

 

Хтео је што дуже да крије своју тешку дијагнозу док он и супруга не одлуче како да наставе даље, али онда су амерички медији пласирали вест да глумац има само пет недеља живота. Ипак, Свејзи је свима поручио да га само гледају како се бори и побеђује болест, међутим она сама је била јача од њега.

Након његове смрти, потегла се неочекивана прича о понашању његове супруге Лисе, о којој су многи говорили да је глумца током његове болести држала закључаног на ранчу, те му није дозвољавала никакав вид посета.

Фото: Профимедиа

 

 

- Занемаривала га је чим његовог млађег брата Дона не би било због посла у граду. Сатима га није било код куће, а кад би се вратио, проналазио би Патрика како лежи у фекалијама и урину. Кад би се свађали, шамарала га је и гребала - говорили су.

Тврдили су и да је Ниеми варала Свејзија и да су и пре његове болести имали бурну везу јер је она хтела да контролише сваки аспект његовог живота. Глумац и Лиса су били у браку од 1975. године и нису имали деце.

Фото: Профимедиа

 

 

Глумчеву породицу је наљутило и што је Лиса продала његове сувенире с филмских сетова, а један од њих је била и кожна јакна из "Прљавог плеса" која је на аукцији достигла вртоглаву цену.

Збогтога се јавно огласила Патрикова нећака Данијела Свејзи, тврдећи да би те драгоцености требало да остану у породици, те је покренула петицију на интернету, која је прикупила више од 1500 потписа.