- Prema našim informacijama, jasno je da se ruske snage, uključujući kopnene trupe, avione, brodove, spremaju da pokrenu napad na Ukrajinu u narednim danima, rekao je on a prenosi TASS:

- Rusija sprema izgovor za svoj napad, sugerisao je i šef američkog spoljnopolitičkog resora i dodao da SAD „ne znaju kakav bi to formalni izgovor“ navodno bio upotrebljen.

Blinken je tvrdio da bi jedna od ruskih „meta“ u slučaju „invazije“ Ukrajine koja se očekuje na Zapadu mogao biti Kijev. On je naveo da Ruska Federacija navodno ima detaljan plan za operaciju u Ukrajini. "Ruske rakete i bombe će biti bačene na teritoriju Ukrajine, komunikacije će biti poremećene, sajber napadi će onesposobiti ključne strukture. Nakon toga će ruski tenkovi i trupe krenuti ka ključnim ciljevima koji su već identifikovani i mapirani u detaljnim planovima. Verujemo da među ovim ciljevima spada i ukrajinska prestonica Kijev, grad od 2,8 miliona ljudi“, rekao je on, prenosi TASS.

Prethodno je američki predsednik DŽo Bajden nazvao „veoma visokom” pretnju od ruske „invazije” na Ukrajinu, koja bi, prema njegovim rečima, „mogla da se dogodi u narednih nekoliko dana”.

(Novosti)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".