- Према нашим информацијама, јасно је да се руске снаге, укључујући копнене трупе, авионе, бродове, спремају да покрену напад на Украјину у наредним данима, рекао је он а преноси ТАСС:

- Русија спрема изговор за свој напад, сугерисао је и шеф америчког спољнополитичког ресора и додао да САД „не знају какав би то формални изговор“ наводно био употребљен.

Блинкен је тврдио да би једна од руских „мета“ у случају „инвазије“ Украјине која се очекује на Западу могао бити Кијев. Он је навео да Руска Федерација наводно има детаљан план за операцију у Украјини. "Руске ракете и бомбе ће бити бачене на територију Украјине, комуникације ће бити поремећене, сајбер напади ће онеспособити кључне структуре. Након тога ће руски тенкови и трупе кренути ка кључним циљевима који су већ идентификовани и мапирани у детаљним плановима. Верујемо да међу овим циљевима спада и украјинска престоница Кијев, град од 2,8 милиона људи“, рекао је он, преноси ТАСС.

Претходно је амерички председник Џо Бајден назвао „веома високом” претњу од руске „инвазије” на Украјину, која би, према његовим речима, „могла да се догоди у наредних неколико дана”.

(Новости)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".