"Renesansna" poslanička grupa italijanskog poslanika u Evropskom parlamentu Sandra Gozija osudila je DŽambazkijevo ponašanje i zatražila od predsednika Evropskog parlamenta Metsole da preduzme mere.

Sandra Gozija, koji je branio vladavinu prava u Evropskom parlamentu, vređao je evropski poslanik DŽambazki, koji je potom napustio salu uz skandalozni nacistički pozdrav.

DŽambazki je ranije napao svoje kolege u Evropskom parlamentu i branio vladajucće partije u Poljskoj i Mađarskoj, pre nego što je "pozdravio" potpredsednicu EP-a Pinu Pijerno, koja je u to vreme predsedavala plenarnom sednicom.

- Nikada se nećemo složiti sa vašom agendom, agendom svih onih koji žele da unište Evropu pretvarajući je u nešto drugo. Živeo Fides, Kačinjski, Bugarska - rekao je DŽambazki.

Kasnije je na Tviteru DŽambazki nazvao presudu Evropskog suda pravde grozom.

Pijerno je ubrzo nakon toga tvitovala da je odmah osudila DŽambazkijev čin i zahtevala da on bude sankcionisan.

- Evropski parlament je živi spomenik demokratiji protiv varvarstva nacifašizma - napisala je ona.

Manfred Veber, predsedavajući EPP-a, najveće grupe u Evropskom parlamentu, takođe je pozvao na sankcionisanje DŽambazkog.

- U ime EPP grupe osuđujemo ovo najoštrije moguće. To je suprotno od onoga za šta se zalaže Evropski parlament i mi pozivamo na hitno sankcionisanje -naveo je Veber.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".