"Ренесансна" посланичка група италијанског посланика у Европском парламенту Сандра Гозија осудила је Џамбазкијево понашање и затражила од председника Европског парламента Метсоле да предузме мере.

Сандра Гозија, који је бранио владавину права у Европском парламенту, вређао је европски посланик Џамбазки, који је потом напустио салу уз скандалозни нацистички поздрав.

Џамбазки је раније напао своје колеге у Европском парламенту и бранио владајуцће партије у Пољској и Мађарској, пре него што је "поздравио" потпредседницу ЕП-а Пину Пијерно, која је у то време председавала пленарном седницом.

- Никада се нећемо сложити са вашом агендом, агендом свих оних који желе да униште Европу претварајући је у нешто друго. Живео Фидес, Качињски, Бугарска - рекао је Џамбазки.

Касније је на Твитеру Џамбазки назвао пресуду Европског суда правде грозом.

Пијерно је убрзо након тога твитовала да је одмах осудила Џамбазкијев чин и захтевала да он буде санкционисан.

- Европски парламент је живи споменик демократији против варварства нацифашизма - написала је она.

Манфред Вебер, председавајуц́и ЕПП-а, највец́е групе у Европском парламенту, такође је позвао на санкционисање Џамбазког.

- U ime EPP grupe osuđujemo ovo najoštrije moguće. To je suprotno od onoga za šta se zalaže Evropski parlament i mi pozivamo na hitno sankcionisanje -naveo je Veber.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".