U samoizolaciju, nakon što su testovi pokazali da su pozitivni na koronavirus, otišla su čak dva vladara europskih kraljevina - španjolski kralj i danska kraljica. Poslednji u nizu zaraženih je princ  Čarls, i to po drugi put, prenose strani mediji.

Španski kralj Felipe VI zaražen je korona virusom i ima blage simptome, saopštila je danas kraljevska palata i dodala da je kralj na sedam dana prekinuo svoje zvanične aktivnosti.

- NJegovo Visočanstvo je dobilo pozitivan rezultat na testu koji je jutros urađen pošto je u utorak kralj osetio blage simptome - navodi se u saopštenju, javlja AFP a prenosi Beta.

Dodaje se da je Felipe VI dobro i da će nastaviti aktivnosti iz svoje rezidencije.

 

 

NJegova supruga i ćerka ne pokazuju simptome bolesti i mogu da nastave aktivnosti ali će se pridržavati odgovarajućeg protokola u datoj situaciji, navela je palata.

Španski kralj je poslednjih dana prisustvovao javnim skupovima, kao što su naučne konferencije i radni ručkovi.

I danska kraljica Margrete Druga zaražena je korona virusom i ima blage simptome, saopštila je danas Kraljevska palata i dodala da je kraljica (81) u novembru primila dodatnu dozu vakcine protiv korona virusa.

 

 

Margarete Druga, inače veoma popularna u Danskoj i koja je nedavno proslavila 50. godišnjicu od dolaska na tron, morala je da otkaže put u Norvešku. Nalazi se u izolaciji u svojoj palati u Kopenhagenu.

Uprkos ukidanju nekih mera protiv korona virusa, danske vlasti i dalje preporučuju izolaciju od najmanje četiri dana za obolele od korona virusa.

Britanski princ Čarls pozitivan je na kovid-19, saopštila je danas njegova kancelarija.

 


To je drugi put da je britanski prestolonaslednik oboleo od korona virusa, preneo je Rojters.

Jutros je princ od Velsa bio pozitivan na kovid-19 i sada je u samoizolaciji, navela je Kancelarija i dodala da je princ Čarls otkazao sve planirane obaveze.
 

 

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".