Tim povodom u Beograd je doputovao i tužilac iz Crne Gore koji će ga saslušati u prostorijama Tužilaštva.

Podsetimo, najavljeno je da bi crnogorski tužilac u zgradi Specijalnog suda u Beogradu, u Ustaničkoj ulici, trebalo ponovo da sasluša Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Nebojšu Jankovića, prenosi Pobjeda.

Foto: N. Skenderija/ATA Images/MUP

 

 

Crnogorski tužilac koji radi na slučaju rasvetljavanja ubistva Adisa Spahića i Damira Hodžića doputovao je u Srbiju kako bi uzeo izjave od trojice osumnjičenih, koji su u pritvoru u Beogradu zbog sumnje da su stvorili kriminalnu ogranizaciju i izvršili ubistva u Crnoj Gori.

- Saslušanje je planirano da se obavi u Tužilaštvu za organizovani kriminal. Belivuk, Miljković i Janković su ranije saslušani uz prisustvo crnogorskog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i tužioca Saše Čađenovića. Oni su tada negirali krivicu, a kako su istakli, detaljnu odbranu su najavili da će izneti kada budu dobili sve spise, s obzirom na to da je dotad stigla samo naredba o sprovođenju istrage. NJima se na teret stavlja izvršenje dva ubistva - Adisa Spahića i Damira Hodžića - najavio je juče crnogorski portal.

Oni podsećaju da je kriminalnoj organizaciji, čiji je vođa prema sumnjama tužilaštva susedne države bio Belivuk sa NN osobama, na teret stavljena i likvidacija "škaljarca" Mila Radulovića, zvanog Kapetan.

Radulović je otet 14. oktobra 2020. godine, na dan kada su u naselju Spuž ubijeni Damir Hodžić i njegov zet Adis Spahić. Radulović je tada, kako se sumnja, iz Spuža prebačen na tajnu lokaciju na području Kotora, gde je i ubijen. NJegov skaj telefon, kako se sumnja, iskoristili su da istog dana u kuću strave u Ritopeku namame i ubiju Lazara Vukićevića.

(Kurir)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".