Тим поводом у Београд је допутовао и тужилац из Црне Горе који ће га саслушати у просторијама Тужилаштва.

Подсетимо, најављено је да би црногорски тужилац у згради Специјалног суда у Београду, у Устаничкој улици, требало поново да саслуша Вељка Беливука, Марка Миљковића и Небојшу Јанковића, преноси Побједа.

Фото: Н. Скендерија/АТА Имагес/МУП

 

 

Црногорски тужилац који ради на случају расветљавања убиства Адиса Спахића и Дамира Хоџића допутовао је у Србију како би узео изјаве од тројице осумњичених, који су у притвору у Београду због сумње да су створили криминалну огранизацију и извршили убиства у Црној Гори.

- Саслушање је планирано да се обави у Тужилаштву за организовани криминал. Беливук, Миљковић и Јанковић су раније саслушани уз присуство црногорског главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и тужиоца Саше Чађеновића. Они су тада негирали кривицу, а како су истакли, детаљну одбрану су најавили да ће изнети када буду добили све списе, с обзиром на то да је дотад стигла само наредба о спровођењу истраге. Њима се на терет ставља извршење два убиства - Адиса Спахића и Дамира Хоџића - најавио је јуче црногорски портал.

Они подсећају да је криминалној организацији, чији је вођа према сумњама тужилаштва суседне државе био Беливук са НН особама, на терет стављена и ликвидација "шкаљарца" Мила Радуловића, званог Капетан.

Радуловић је отет 14. октобра 2020. године, на дан када су у насељу Спуж убијени Дамир Хоџић и његов зет Адис Спахић. Радуловић је тада, како се сумња, из Спужа пребачен на тајну локацију на подручју Котора, где је и убијен. Његов скај телефон, како се сумња, искористили су да истог дана у кућу страве у Ритопеку намаме и убију Лазара Вукићевића.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".