Mnogi zaboravljaju da su i političari samo ljudi koji vrše svoju dužnost, ali ko kaže da politika nema zabavnu stranu?

Sergej Lavrov, ruski ministar spoljnih poslova, je rođen 21. marta 1950 godine u znaku ovna.

U intervjuu za ruski Komsomolskaja pravda, je Lavrov odgovrio na nekoliko pitanja iz njegovog privatnog života.

Ministar je prvo spomenuo svoje detinjstvo, koje je kako on tvrdi, bilo veoma harmonično. On je naglasio kako njega roditelji nikad nisu strogo kažnjavali. Kad bi mogao da napiše pismo svom "mlađem ja", počeo bi sa rečenicom: "Sergej, imaš veoma interesantan život pred sobom".

Na pitanje koju hranu preferira i kako uspeva da kontroliše svoj ritam sna, Lavrov je odogovorio: " Adaptiram se na državu u kojoj se trenutno nalazim. Uvek spavam noću. A što se tiče hrane, mogu da jedem sve i da probam nesvakidašnje kuhinje.

Možda niste znali, ali Sergej Lavrov je i veoma talentovan pesnik. Onje komponovao himnu Državnog instituta za inostrane poslove u Moskvi, a i pre nego što je pruzeo mandat je pisao poeme za svoje prijatelje i sebe kao hobi. 

- Sad više ne pišem više poeme, jer jednostavno nemam vremena, rekao je Lavrov.

NJegovi omiljeni sportovi su fudbal u vožnja kajakom. Lavrov je navijač Spartaka iz Moskve i često kometariše utakmice i uspehe kluba. 

Interesantan politički  "fun fact" je da Lavrov smatra da su ruski zakoni o zabrani pušenja previše strogi i da trbeaju da se ublaže i usklade sa zakonima u ostatku Evrope. 

- Ja mislim da postoje načini imetode da se uživa u ovoj lošoj navici bez da ugrožavaju okolni nepušači i to treba da se primenjuje u našem zakonodavstvu, rekao je Lavrov.

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".