Многи заборављају да су и политичари само људи који врше своју дужност, али ко каже да политика нема забавну страну?

Сергеј Лавров, руски министар спољних послова, је рођен 21. марта 1950 године у знаку овна.

У интервјуу за руски Комсомолскаја правда, је Лавров одговрио на неколико питања из његовог приватног живота.

Министар је прво споменуо своје детињство, које је како он тврди, било веома хармонично. Он је нагласио како њега родитељи никад нису строго кажњавали. Кад би могао да напише писмо свом "млађем ја", почео би са реченицом: "Сергеј, имаш веома интересантан живот пред собом".

На питање коју храну преферира и како успева да контролише свој ритам сна, Лавров је одоговорио: " Адаптирам се на државу у којој се тренутно налазим. Увек спавам ноћу. А што се тиче хране, могу да једем све и да пробам несвакидашње кухиње.

Можда нисте знали, али Сергеј Лавров је и веома талентован песник. Онје компоновао химну Државног института за иностране послове у Москви, а и пре него што је прузео мандат је писао поеме за своје пријатеље и себе као хоби. 

- Сад више не пишем више поеме, јер једноставно немам времена, рекао је Лавров.

Његови омиљени спортови су фудбал у вожња кајаком. Лавров је навијач Спартака из Москве и често кометарише утакмице и успехе клуба. 

Интересантан политички  "fun fact" је да Лавров сматра да су руски закони о забрани пушења превише строги и да трбеају да се ублаже и ускладе са законима у остатку Европе. 

- Ја мислим да постоје начини иметоде да се ужива у овој лошој навици без да угрожавају околни непушачи и то треба да се примењује у нашем законодавству, рекао је Лавров.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".