Ipak, nade da bi se time moglo ući u bilo kakav trag nestalom mladiću brzo su ugašene, pošto je objašnjeno da se policija ulogovala na nalog kako bi ponovo proverila komunikacije iz prethodnog perioda.

Inače, signal Periševog mobilnog telefona, kako je ranije utvrdila istraga, poslednji put lociran je u blizini Velikog ratnog ostrva oko 2.40, 31. decembra. To je utvrđeno prema rekonstrukciji kretanja Splićanina koju su napravili srpski organi reda. Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimaka sa svih nadzornih kamera sa trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 do momenta silaska u reku Savu, u 1.52 posle ponoći, odakle mu se gubi svaki trag.

Foto: Arhiva Novosti/MUP Hrvatske

 

 

Povodom misterioznog "onlajn" logovanja na vajber-nalog Mateja Periša juče se oglasio i njegov otac Nenad, koji se i dalje nalazi u glavnom gradu Srbije.

- Upoznat sam sa tim od strane policije - kaže on.

- Radi se o aktivnostima koje organi reda sprovode u sklopu istraživanja svih detalja o ovom slučaju. Tako su se priključili na "Vajber" mog sina, kako bi pregledali poslednje razgovore i poruke koje je poslao. Svi rade zaista lavovski posao da se dođe do bilo kakvih saznanja, na čemu sam im neizmerno zahvalan. Nadam se da će što pre biti bilo kakvih vesti.

Foto: Milena Anđela/Društvene mreže

 

 

Podatak koji je okačio jedan od drugova koji poseduje broj Mateja Periša da je on bio aktivan 21. januara u 21.53 brzo se proširio i izazvao lavinu komentara i na mrežama, ali i nadu da je nestali Splićanin živ. Ipak, nekoliko korisnika brzo je ugasilo nadanja njegovih drugova rekavši da se neko od policijskih službenika ulogovao i proveravao poslednje pozive i poruke na nalogu. 

PROVERA SVAKE DOJAVE

MINISTAR unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da policija proverava bukvalno svaku dojavu i informaciju koja se dovodi u vezu sa nestalim Splićaninom. On je istakao da u ovom slučaju ima i dobronamernih i zlonamernih ljudi koji se javljaju, ali da bi bilo koja prava informacija bila od velike koristi.