Matej Periš (27) nestao je u noći između 30. i 31. decembra, a za njim već više nedelja traga srpska policija. Na poslednjem snimku do koga su došli pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova vidi se silueta muškarca koji se spušta ka Savi, a Nikola Dragović kaže da je za utvrđivanje o kojoj je osobi tačno reč neophodno 30 dana, prenosi Telegraf.

- Snimak koji sam pogledao napravljen je sa oko sto metara razdaljine i lošijeg je kvaliteta. Kako bi sa sigurnošću mogao da zaključim da je u ovom slučaju reč o Mateju morao bih da uporedim njegov snimak hoda ili trčanja od pre šest meseci. Ne sumnjam da ga njegov otac po hodu može poznati jer je to njegovo dete - izjavio je Dragović za Telegraf.

On podseća da si snimci sa skinutih kamera uvek mogu izoštravati kako bi se dobila kvalitetnija slika, a tajna je u količini piksela.

- Kada je reč o dokazima koji se veštače iz video zapisa na svaki detalj se obraća pažnja. I što je još zahtevnije, reč je o fiksnom dokazu koji se može iznova gledati i otkrivati. I ako se na snimku tačno ne može zaključiti šta se dogodilo sa nekom osobom, to se na osnovu nekih detalja može otkriti - zaključio je on.

(Telegraf)

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".