Novak je već dugo nosi opremu "Lakosta" i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno i obnovljen.

Međutim, nakon cirkusa u Melburnu ineslavnog kraja za Đokovića poznata kompanija se oglasila i najavila razgovore sa prvim reketom sveta.

Tehnički sponzor Novaka Đokovića, sa kojim ima ugovor do 2025. godine, nije otkrio mnogo detalja u saopštenju, ne pruživši mu tako ni moralnu podršku.

- Australijske vlasti su poništile vizu Novaka Đokovića. Kao rezultat toga - neće moći da učestvuje na Australijan openu. Što je pre moguće stupićemo u kontakt sa Novakom Đokovićem kako bismo se osvrnuli na stvari koje su se desile dok je bio Australiji - napisali su u saopštenju iz "Lakosta" i svima poželeli dobar turnir.

Novaku ugovor sa "Lakostom", sa kojim sarađuje od 2017. godine, donosi ozbiljnu svotu novca na godišnjem nivou, a u 2021. godini je prema "Forbsu", od sponzora inkasirao oko 30.000.000 dolara.

Đoković je ugovor sa "Lakostom" produžio u avgustu prošle godine i on je trbalo da važi do 2025. U tom periodu, srpski teniser je trebalo da zaradi 40.000.000 evra, pišu svetski mediji.

“Pežo” i “Ublo”, preostala dva najveća sponzora Novaka Đokovića, za sada se nisu oglašavala

"Novak Đoković je svoj čovek. Ne možemo komentarisati nijednu njegovu ličnu odluku. "Ublo" će nastaviti svoje partnerstvo sa prvim teniserom sveta", saopštio je švajcarski brend satova.

(Kurir sport)