U prvim nedeljama 2022. godina produkcijska kuća krenula je sa pripremama za ovaj projekat, a u najuži krug ušlo je troje glumaca koji bi trebalo da tumače Lauševića.

Miloš Biković, Marko Grabež ili Vučić Perović ušli su u najuži krug za ulogu mladog Žarka Lauševića.

Kada je u pitanju Miloš Biković, još uvek je neizvesno da li će moći da se uklopi u datume snimanja zbog njegovih poslovnih obaveza u Rusiji.

Foto: Arhiva Novosti

 

Pored njega, najveću šansu da se nađe u projektu ima i Marko Grabež, kojeg gledaoci znaju po veoma zapaženoj ulozi u seriji i filmu “Nečista krv”.

Na spisku se nalazi i njihov mlađi kolega, glumac Vučić Perović koji je do sada glumio u nekoliko serija.

- U naredna dva meseca će se obaviti pripreme na realizaciji ovog projekta, kao i finalni izbor cele glumačke postavke. Serija bi trebalo da počne da se prikazuje krajem ove godine, a početkom naredne. Start snimanja se očekuje na proleće - otkrio je izvor za medije.

Foto: Radomir Radojčić

 

Noć koja je promenila život Žarka Lauševića

Priča na kojoj se sada radi je kobna noć u životu Žarka Lauševića. Tog 31. jula 1993.godine zajedno sa starijim bratom Branimirom, poznatom po nadimkom Mili, bio je napadnut od grupe huligana u blizini podgoričkog lokala.

Tom prilikom je Žarko iz svog pištolja CZ-99 usmrtio napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića.

Foto: Arhiva Novosti

 

Na prvom suđenju je osuđen na 15 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Presuda je nakon žalbi potvrđena 1994. godine. Kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu. Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda, po ponovnom pretresu februara 1998. godine, izrečena mu je kazna 4 godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već izdržao 4,5 godine, pušten je na slobodu.

Ubrzo nakon toga je napustio zemlju i preselio se u NJujork, jer se plašio krvne osvete.

(Blic)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".