Zbog toga je Karleušin brak ponovo dospeo u centar pažnje, što se ne dešava prvi put. U medijima je, zbog narušenih odnosa između supružnika, ovih dana već počelo da se spekuliše i o eventualnom razvodu.

Zanimljivo je da je i Karleušin prvi brak, sa Bojanom Karićem, privlačio ogromnu pažnju javnosti, a naročito kontroverze vezane za razvod.

Novinar Nebojša Vuković, zabeležio je u svojoj knjizi "Urbane legende" zanimljivu priču o tome kako su članovi porodice Karić navodno okupili "tim gradskih tračara" kojima je zadatak bio da osujete Bojanov i Jelenin brak. On počinje priču tvrdeći da ga je koleginica, izvesna Vesna A., te 2004. pozvala i rekla mu da je "nju i još dve koleginice angažovao bogataš Bogoljub Karić."

Foto: Arhiv Novosti

 

 

- Tema je, kaže, istraživačka. I konkretno sve što se može saznati o novoj snajki, Jeleni Karleuš, a što više kompromitujućeg (!), to je, kao, još bolje. Od mene je očekivala da joj u ime starih dobrih vremena, preko kolega novinara saznam ponešto. Revanširaće mi se - piše Vuković i dodaje da se u narednom periodu sastajao i razgovarao sa koleginicom, jer ga je zanimalo "kako će jedna od najbogatijih porodica u Srbiji, koja je pri tom imala i svoju gledanu televiziju i nekoliko novina pod kontrolom, kompromitovati sopstvenu snaju, i to još poznatu pevačicu, medijsko lice".

- Kako ne razumeš Bogoljuba, on je glava porodice i ne može da dozvoli da u toj bogataškoj imperiji rovari sad neka nadobudna pevačica. Bahata je i koristoljubiva, vređa ih neopreznim izjavama i mora biti odstranjena iz porodice - objašnjavala je koleginica, piše Vuković.

- Čekaj malo, Veco, pa i ti Karići su bivši kafanski muzikanti. Šta sad njima smeta pevačica u kući. Uostalom, taj brak tek traje nekoliko meseci. Šta ako je taj Bojan zaista toliko voli - govorio je Vuković, na šta mu je koleginica odgovorila da je Bogoljub procenio da mu je "Karleuša greška u sistemu i da mu se ne uklapa", kao i da veruje da je ona "bez emocija i da je proračunata jer oni imaju muzičku produkciju, televiziju, novine."

Foto: S.S.

 

 

- I sad pazi, ona ih na druženjima naziva skorojevićima, jer je ona, sačuvaj me Bože, plemićkog porekla. NJoj je kao prababa Nemica, neka kao austrougarska grofica. Bogoljub poludeo kad mu je to rekla - navodi Vuković u knjizi reči njegove prijateljice, novinarke Vesne.

Prema njegovim zapisima, ideja novinarke i njenih saradnica u "operaciji Razvod" bila je najpre da se usredsrede na detalje o Karleušinim bivšim momcima, pre svega ubijenim biznismenom Zoranom Davidovićem Ćandom, za koga su mnogi smatrali da je upleten u kriminalne radnje. One su Vukoviću govorile i da Bogoljubu Kariću, navodno, smeta to što Bojan troši mnogo novca na Jelenine hirove - nakit, satove, plaže, jahte, krzna i putovanja. "Kariće je strah zbog reakcije naroda koji to čita po tabloidima", objašnjavala je navodno ona svom kolegi. Ipak, Vuković joj je, kako piše, odgovorio da su bivše ljubavi stvar prošlosti, a to da li je pevačica koristoljubiva može biti stvar ličnog utiska. Na kraju, glavni adut u "operaciji Razvod" postale su, izgleda, pevačicine SMS poruke.

Foto: Predrag Mitić

 

 

- Bilo je opšte poznato i da Jelena Karleuša obožava noću mnogima da šalje  neočekivane SMS poruke, koje su ponekad preteće, a nekad jednostavno šašave. Urednici i direktori medija, sportisti i političari su joj, navodno, prvenstvene inspiracije za noćne SMS avanture. Nekoliko takvih poruka, upućenih jednom direktoru estradnog nedeljnika, lično sam video tih dana pa sam to u šaljivom tonu prepričao Vesni i  njenim prijateljicama. Mada, koliko se sećam, te Jelenine SMS poruke nisu bile samo smešne, već više čudne. Sem što su slate u gluvo doba noći, one su bile jedan jezivi koktel pretnji i izvinjavanja zbog istih pretnji, a sve kao zbog nekih tekstova u tom nedeljniku koji njoj nisu bili po volji. Koliko sam tada shvatio, Vesna i prijateljice su mudro svoju strategiju bazirale na očigledno najslabijoj karici Jelene Karleuše - SMS porukama - piše Vuković i navodi da se sa novinarkama neko vreme nije viđao, ali da je epilog "operacije Razvod", piše on, pratio u štampi.

- Elem, nekoliko meseci posle venčanja brak Bojana Karića i Jelene Karleuše je okončan marta 2005. godine. Javnost se zabavljala sa nekoliko verzija o tome zašto je došlo do razvoda. Štampa je brujala da je Jelena Karleuša uhvaćena u preljubi sa telohraniteljem, pevačica se branila kako je žrtva nameštaljke i podmetanja tajkunske porodice Karić. Iz prve odbija da potpiše razvod, ali uz nepoznatu nagodbu ipak uskoro na to pristaje - priseća se Vuković i nastavlja:

Foto: TV Novosti

 

 

- Dve verzije dominiraju. Prema prvoj, Bojan zatiče u zajedničkom stanu svoju dragu "u društvu" sa telohraniteljem iz njihovog ličnog obezbeđenja. Prema drugoj, supruga i telohranitelj su bili "u društvu" u automobilu. Verzije se dosoljavaju pričama o tuči preljubnika i ostatka obezbeđenja, i tako to.

- Obe vezrije se ipak u nečemu nepobitno slažu, da je sve počelo - SMS porukama pevačice prema telohranitelju. Znači, SMS poruke (!) koje će posle, stvarnog čina preljube ili ne, telohranitelj pokazati Bogoljubu i Bojanu. Naravno, Karići garantuju da su poruke autentične jer su oni vlasnici jedinog tadašnjeg mobilnog operatera, BK telekoma. Iako Karleuša objašnjava da nije baš "tolika glupača" da se dopisuje sa navodnim ljubavnikom preko mobilne telefonije koja je u vlasništvu i pod apsolutnom kontrolom porodice njenog supruga, njene se izjave smišljeno medijski zatrpavaju detaljima "skandaloznog čina preljube" - zaključuje Vuković.

Foto: D. Milovanović

 

 

Podsetimo, o "razvodu decenije", kako su ga mnogi nazivali, progovorila je jednom prilikom i jedna članica porodice Karić, Danijela Karić, ćerka Hafe i Dragomira Karića.

- Ona se svakako nije udala za njega zbog para, već su se voleli. Ima devojaka koje žele da uđu u našu porodicu zbog novca, ali Jelena nije jedna od tih. S njom sam se baš lepo slagala, bila mi je jedna od omiljenih snajki. Karleuša je privatno veoma pristojna i fina osoba, uvek mi je ukazivala poštovanje, nemam ništa ružno da kažem o njoj. O njoj sam imala lepo mišljenje i imam ga i dalje - istakla je Danijela svojevremeno u razgovoru za Informer i naglasila da u njihovoj porodici svako ima pravo na svoje mišljenje.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".