Због тога је Карлеушин брак поново доспео у центар пажње, што се не дешава први пут. У медијима је, због нарушених односа између супружника, ових дана већ почело да се спекулише и о евентуалном разводу.

Занимљиво је да је и Карлеушин први брак, са Бојаном Карићем, привлачио огромну пажњу јавности, а нарочито контроверзе везане за развод.

Новинар Небојша Вуковић, забележио је у својој књизи "Урбане легенде" занимљиву причу о томе како су чланови породице Карић наводно окупили "тим градских трачара" којима је задатак био да осујете Бојанов и Јеленин брак. Он почиње причу тврдећи да га је колегиница, извесна Весна А., те 2004. позвала и рекла му да је "њу и још две колегинице ангажовао богаташ Богољуб Карић."

Фото: Архив Новости

 

 

- Тема је, каже, истраживачка. И конкретно све што се може сазнати о новој снајки, Јелени Карлеуш, а што више компромитујућег (!), то је, као, још боље. Од мене је очекивала да јој у име старих добрих времена, преко колега новинара сазнам понешто. Реваншираће ми се - пише Вуковић и додаје да се у наредном периоду састајао и разговарао са колегиницом, јер га је занимало "како ће једна од најбогатијих породица у Србији, која је при том имала и своју гледану телевизију и неколико новина под контролом, компромитовати сопствену снају, и то још познату певачицу, медијско лице".

- Како не разумеш Богољуба, он је глава породице и не може да дозволи да у тој богаташкој империји ровари сад нека надобудна певачица. Бахата је и користољубива, вређа их неопрезним изјавама и мора бити одстрањена из породице - објашњавала је колегиница, пише Вуковић.

- Чекај мало, Вецо, па и ти Карићи су бивши кафански музиканти. Шта сад њима смета певачица у кући. Уосталом, тај брак тек траје неколико месеци. Шта ако је тај Бојан заиста толико воли - говорио је Вуковић, на шта му је колегиница одговорила да је Богољуб проценио да му је "Карлеуша грешка у систему и да му се не уклапа", као и да верује да је она "без емоција и да је прорачуната јер они имају музичку продукцију, телевизију, новине."

Фото: С.С.

 

 

- И сад пази, она их на дружењима назива скоројевићима, јер је она, сачувај ме Боже, племићког порекла. Њој је као прабаба Немица, нека као аустроугарска грофица. Богољуб полудео кад му је то рекла - наводи Вуковић у књизи речи његове пријатељице, новинарке Весне.

Према његовим записима, идеја новинарке и њених сарадница у "операцији Развод" била је најпре да се усредсреде на детаље о Карлеушиним бившим момцима, пре свега убијеним бизнисменом Зораном Давидовићем Ћандом, за кога су многи сматрали да је уплетен у криминалне радње. Оне су Вуковићу говориле и да Богољубу Карићу, наводно, смета то што Бојан троши много новца на Јеленине хирове - накит, сатове, плаже, јахте, крзна и путовања. "Кариће је страх због реакције народа који то чита по таблоидима", објашњавала је наводно она свом колеги. Ипак, Вуковић јој је, како пише, одговорио да су бивше љубави ствар прошлости, а то да ли је певачица користољубива може бити ствар личног утиска. На крају, главни адут у "операцији Развод" постале су, изгледа, певачицине СМС поруке.

Фото: Предраг Митић

 

 

- Било је опште познато и да Јелена Карлеуша обожава ноћу многима да шаље  неочекиване СМС поруке, које су понекад претеће, а некад једноставно шашаве. Уредници и директори медија, спортисти и политичари су јој, наводно, првенствене инспирације за ноћне СМС авантуре. Неколико таквих порука, упућених једном директору естрадног недељника, лично сам видео тих дана па сам то у шаљивом тону препричао Весни и  њеним пријатељицама. Мада, колико се сећам, те Јеленине СМС поруке нису биле само смешне, већ више чудне. Сем што су слате у глуво доба ноћи, оне су биле један језиви коктел претњи и извињавања због истих претњи, а све као због неких текстова у том недељнику који њој нису били по вољи. Колико сам тада схватио, Весна и пријатељице су мудро своју стратегију базирале на очигледно најслабијој карици Јелене Карлеуше - СМС порукама - пише Вуковић и наводи да се са новинаркама неко време није виђао, али да је епилог "операције Развод", пише он, пратио у штампи.

- Елем, неколико месеци после венчања брак Бојана Карића и Јелене Карлеуше је окончан марта 2005. године. Јавност се забављала са неколико верзија о томе зашто је дошло до развода. Штампа је брујала да је Јелена Карлеуша ухваћена у прељуби са телохранитељем, певачица се бранила како је жртва намештаљке и подметања тајкунске породице Карић. Из прве одбија да потпише развод, али уз непознату нагодбу ипак ускоро на то пристаје - присећа се Вуковић и наставља:

Фото: ТВ Новости

 

 

- Две верзије доминирају. Према првој, Бојан затиче у заједничком стану своју драгу "у друштву" са телохранитељем из њиховог личног обезбеђења. Према другој, супруга и телохранитељ су били "у друштву" у аутомобилу. Верзије се досољавају причама о тучи прељубника и остатка обезбеђења, и тако то.

- Обе везрије се ипак у нечему непобитно слажу, да је све почело - СМС порукама певачице према телохранитељу. Значи, СМС поруке (!) које ће после, стварног чина прељубе или не, телохранитељ показати Богољубу и Бојану. Наравно, Карићи гарантују да су поруке аутентичне јер су они власници јединог тадашњег мобилног оператера, БК телекома. Иако Карлеуша објашњава да није баш "толика глупача" да се дописује са наводним љубавником преко мобилне телефоније која је у власништву и под апсолутном контролом породице њеног супруга, њене се изјаве смишљено медијски затрпавају детаљима "скандалозног чина прељубе" - закључује Вуковић.

Фото: Д. Миловановић

 

 

Подсетимо, о "разводу деценије", како су га многи називали, проговорила је једном приликом и једна чланица породице Карић, Данијела Карић, ћерка Хафе и Драгомира Карића.

- Она се свакако није удала за њега због пара, већ су се волели. Има девојака које желе да уђу у нашу породицу због новца, али Јелена није једна од тих. С њом сам се баш лепо слагала, била ми је једна од омиљених снајки. Карлеуша је приватно веома пристојна и фина особа, увек ми је указивала поштовање, немам ништа ружно да кажем о њој. О њој сам имала лепо мишљење и имам га и даље - истакла је Данијела својевремено у разговору за Информер и нагласила да у њиховој породици свако има право на своје мишљење.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".