Studija je analizirala obrazovanje članova najpoznatije kraljevske porodice, a upravo je vojvotkinja od Saseksa i supruga princa Harija, osoba koja je najviše rangirana.

Megan je od samog ulaska u porodicu plenila pažnju, ali i bila meta brojnih kritika i skandala. Ipak, godine njenog obrazovanja su se isplatile, i u ovom kriterijumu nalazi se na prvom mestu među članovima kraljevske porodice.

Studirala je na elitnom univerzitetu Nortvestern u Ilnoisu, gde je stekla dve diplome - iz obasti pozorišne glume i međunarodnih odnosa.

- Živeti kao član kraljevske porodice nije lako. Oni su stalno pod lupom javnosti, ali Megan ima odličnu podlogu. Takođe, sama njena želja da iskoristi svoju obrazovnu podlogu kako bi podigla svest o aktuelnim svetskim problemima je odraz njene inteligencije - navode iz kompanije.

Druga najobrazovanija osoba na dvoru je Kejt Midlton, koja je završila Univerzitet Sveti Andrej.

Vojvotkinja od Kembridža se još u srednjoj školi pripremala za ovaj prestižni univerzitet, a najbolje rezultate ostvarila u oblasti matematike i engleskog jezika.

Za treću osobu po inteligenciji proglašen je princ Vilijam, koji je završio isti univerzitet kao i njegova supruga Kejt.

Zbog odlaska u vojsku obrazovanje princa Harija je prekinuto. te stoga nije dospeo među top deset najobrazovanijih, a listu su popunili njegovi i Vilijamovi rođaci.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".